Princesa Diana je bila nadvse pogumna, ko je šlo za kršenje protokola: Poglejte si stajling, s katerim je šokirala kraljico Elizabeto!

Princesa Diana je bila nadvse pogumna, ko je šlo za kršenje protokola: Poglejte si stajling, s katerim je šokirala kraljico Elizabeto! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 12. 2021

Znana je bila po tem, da se ni uklonila željam svoje tašče. V spominu je ostala kot dama, čigar modni stil bo ostal za vedno zapisan v zgodovino mode.

Rada je raziskovala in se igrala z različnimi modnimi slogi, kar je sprožalo dvigovanje obrvi na kraljevem dvoru. Eden od njenih stajlingov pa naj bi kraljico Elizabeto povsem razburil in ji nakopal kar precej nejevolje.

Ko sta se s princem Charlesom leta 1985 podala na potovanje v Avstralijo, je Diana pri oblikovalki Elizabeth Emanuelle naročila smaragdno zeleno dolgo večerno obleko s pentljo na eni rami, ki je močno prišla do izraza.

A Diana ne bi ostala zvesta sebi, če se ne bi odločila v svojem slogu "osvežiti" stajling. Zato si je ozko, diamantno ogrlico, ki bi jo morala nositi okrog vratu, zavezala okrog čela! Ta kombinacija je bila njenim oboževalkam nadvse všeč, saj so jo takoj kopirale, kraljica Elizabeta pa je bila čisto jezna. Zakaj?

Šlo je namreč za ogrlico, ki jo je kraljica podedovala in jo prepustila svoji mladi snahi, a se ji pri tem niti sanjalo ni, da jo bo izrabila kot okras za lase. Diana je kraljičino ogrlico dobila v dar ob poroki s princem Charlesom. Hmm, morda je s to gesto kraljici hotela nekaj sporočiti, se vam ne zdi?

princesa Diana