Princesa Diana je hitro ugotovila, da ima princ Charles hude težave zaradi pomanjkanja dotikov v otroštvu

Princesa Diana je hitro ugotovila, da ima princ Charles hude težave zaradi pomanjkanja dotikov v otroštvu (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2020

O tem se je razgovorila strokovnjakinja za britansko kraljevo družino, Ingrid Seward.

Sama se že več desetletij ukvarja z britansko kraljevo družino in se je v knjigi "Prince Philip Revealed" usmerila na soproga kraljice Elizabete II, prica Philipa, ki bo kmalu obeležil častitljiv jubilej, 100. rojstni dan. A se je dotaknila še drugih članov družine, tudi njunega sina, prica Charlesa.

Tako je za Mail on Sunday dejala, da je v 90-ih letih govorila s princeso Diano o princu Charlesu in njegovem odraščanju, v katerem ni bilo prostora za izražanje čustev in za nežnost.

"Diana je bila prepričana, da bi Charles, če bi ga normalno vzgajali, lahko sprejemal svoja in njena čustva," pravi Sewardova. Lady Di ji je pojasnila, da je Charlesova nevsakdanja vzgoja vplivala na njegovo nezmožnost kazanja čustev s fizičnimi dotiki, zaradi česar ni mogel ustvariti pristnega in iskrenega odnosa s soprogo.

Prav tako ji je Diana še razkrila, da je Charles od svojih staršev sicer "prejel" dotike, a le v obliki rokovanja. Nikoli ni bil deležen objema. Po njenih besedah mu je močno primanjkovalo fizične nežnosti in pozornosi od staršev, saj je objeme in poljube dobil edino od varuške.

Charles je intimno zvezo vzpostavil s sedanjo soprogo Camillo, v katero je bil zaljubljen še pred Diano. In glede na način njegove vzgoje ni nič čudnega, da se s čustveno Diano nista mogla ujeti.

Priporočamo