Princesa Diana, ko je prvič videla Charlesa: "Končno sem ga spoznala."

Princesa Diana, ko je prvič videla Charlesa: "Končno sem ga spoznala." (foto: Getty Images/TLC) Getty Images/TLC
2. 7. 2018

Princesa Diana ni bila srečna v zakonu s princem Charlesom, njun zakon je bil poln vzponov in padcev, a le malokdo ve, kakšno je bilo njuno prvo srečanje.

Ko je princesa Diana pri 16 letih spoznala princa Charlesa, je bil slednji v razmerju z njeno starejšo sestro Sarah. Razmerje sta hitro prekinila, ko so mediji objavili, da je izjavila, da v princa Charlesa ni prav zares zaljubljena. Na drugi strani pa je bila njena sestra, princesa Diana, obsedena z njim, nad svojo posteljo v internatu je imela celo Charlesovo fotografijo.

"Želela bi biti plesalka ali pa princesa Walesa," je svoj čas rekla sošolcem v razredu. Ko je pri 16 letih spoznala takrat 28 letnega princa Charlesa, je bila naravnost vzhičena. "Spomnim se, kako je bilo, ko ga je spoznala, saj po tistem koncu tedna ni mogla prenehati govoriti o njem," je za Daily Mail dejala njena profesorica glasbene vzgoje. "Spoznala sem ga, končno sem ga spoznala," je vzklikala Diana.

Od trenutka, ko je začela zvezo s Charlesom, se je njeno življenje spremenilo. Leta 1977 ju je predstavila Dianina starejša sestra Sarah, a se je zveza med njima razvila šele nekaj let pozneje. Poročila sta se 29. julija 1982, in kot je povedala Diana, sta se pred tem srečala le trinajstkrat. Manj kot leto dni pozneje je rodila prvega sina, Williama, dve leti zatem pa še Harryja.

Novica, da je Charlesov in Dianin zakon v težavah, je v javnosti izbruhnila leta 1992, ko je izšla knjiga z opisom njunega odnosa. Leto se je končalo z odmevnim naznanilom, da bo par odtlej živel ločeno. Škandal se je le še krepil z vedno novimi obtožbami, ki so se pojavljale v medijih.

36-letna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz.

Priporočamo