Princesa Diana po ločitvi nikoli več ni želela nositi oblek modne hiše Chanel

18. 5. 2018
Deli
Princesa Diana po ločitvi nikoli več ni želela nositi oblek modne hiše Chanel (foto: Profimedia)
Profimedia

Princesa Diana je v času, ko je bila poročena s princem Charlesom, oboževala modno hišo Chanel. Po ločitvi pa se je njihovim oblekam za vedno odpovedala.

Princesa Diana je imela izjemno izbran modni okus, ki je navduševal modne kritike po vsem svetu. V času, ko je bila poročena s princem Charlesom, je oboževala večerne obleke modne hiše Chanel in njihove modne dodatke. A, ko se je leta 1996 ločila od princa Charlesa, je ni bilo mogoče nikoli več videti v oblekah te modne hiše.

V intervjuju za revijo Harper's Bazaar je avstralski modni oblikovalec Jayson Brundson razkril, kje se je skrival razlog, za takšno Dianino odločitev. "Razlog naj bi se skrival v Charlesovem razmerju s Camillo Parker Bowles. Spomnim se, da mi je dejala, da enostavno ne more nositi modne znamke, ki ima za logo dvojni C, " je v intervjuju pojasnil Jayson Brundson.

Brudson je bil Dianin stilist, ko se je pripravljala za humanitarni dogodek v Avstraliji leta 1996. Takrat je za njo izbral čevlje modne hiše Chanel, ki so se odlično ujemali z njeno obleko modne hiše Versace, Diana pa jih preprosto ni želela nositi. "Diana mi je takrat dejala, da ju zaradi Camille in Charlesa ne more nositi. Logo, ki je bil sestavljen iz dvojnega C jo je močno spominjal na Charlesa in Camillo," je še dodal Brundson.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik