Princesa Diana še buri duhove: Hotela se je preseliti v Ameriko, a to je naredil njen sin Harry

Princesa Diana še buri duhove: Hotela se je preseliti v Ameriko, a to je naredil njen sin Harry (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
11. 7. 2021

V Angliji so se s kar nekaj dogodki poklonili spominu na tragično preminulo princeso, ki je leta 1997 umrla v prometni nesreči v Parizu.

Oglasilo se je tudi veliko znanih in manj znanih ljudi, ki so princeso poznali in bi o njej radi povedali kaj zanimivega. Kakor je povedal Stewart Pearce, strokovnjak za kraljevo družino, je imela princesa Diana tako zelo rada svoja sinova, da princu Harryju in Meghan Markle ne bi zamerila, ker sta novo življenje začela na drugem koncu sveta - v Kaliforniji.

"Prepričan sem, da bi bila presrečna, karkoli bi se že odločila tako Harry kot William. Bila je oseba, ki je z obema nogama stala trdno na tleh, zelo rada je imela humor in življenje nasploh," pravi Pearce, sicer avtor knjige The Diana, The Voice of Change in njen dobri prijatelj. Prav on je javnosti povedal detajl iz Dianinega življenja, in sicer, da si je ogledovala vile po Malibuju. Očitno je, da je tudi sama želela veliko časa preživeti v Ameriki, daleč stran od kraljeve družine.

Princesa Diana

"Prav zaradi tega nisem bil niti malo presenečen, ko se je Harry odločil, da se preseli v Montecito," dodaja Pearce. "Diana je velikokrat govorila, da si želi kupiti vilo v Malibuju, ker je bila prepričana, da bi bila tudi njena sinova vesela, če bi imela več svobode in da bi se naučila deskati na vodi. Meni se zdi, da je odločitev Harryja in Meghan, da živita v Ameriki, samo dokaz, da sta se poklonila spominu na pokojno princeso. In hkrati tudi spominu na misijo, ki si jo je nekoč zadala, da bi malce zamajala in spremenila rigidno monarhijo. "Očitno je, da mladi par dela prav to, kar je želela napraviti Diana. Seveda številnim Harryjeva odločitev ni pogodu, a to niti ni pomembno."

Princesa Diana

Britanska kraljeva družina je pripravila pomembno družinsko srečanje, a je tokrat princ Harry spet prišel sam. Rojstni dan pokojne princese je bil dan, ko so na njenem najljubšem mestu, na vrtu Kensingtonske palače, postavili njen kip. Ta del vrta se imenuje potopljeni vrt in je bil Dianin najljubši del.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story