Princesa Diana se je na ta način rešila vse svoje žalosti

Princesa Diana se je na ta način rešila vse svoje žalosti (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2018

Princesa Diana je bila v zakonu s princem Charlesom izjemno nesrečna, zadihala je šele leta 1992, ko je bila končno ločena, še dan danes pa njun zakon ostaja zanimiv za britansko javnost.

Številni so bili prepričani, da je bila romanca princese Diane in princa Charlesa takšna kot jo vidimo v pravljicah, a resnica je bila daleč od tega. Kako zelo nesrečna je bila Diana v zakonu vemo že dolgo, nikoli pa tudi ni skrivala, da se počuti kot princeska v zlati kletki, iz katere ni izhoda.

Diana je še pred ločitvijo od princa Charlesa v popolni tajnosti pisatelju Andrewu Mortonu zaupala, kako težko ji je s Charlesom in mu razkrila žalostno resnico življenja na kraljevem dvoru. Avtor knjige Diana: Her True Story Andrew Morton je tako razkril, kako se je princesa zares počutila. "Knjiga odkriva Dianine prave občutke, njeno bitko z občutki izoliranosti in njene občutke, da je v zaporu. A, da bi vse to povedala javno, to seveda ni lahko, ker ljudje niso razmišljali, da je tudi ona samo človek iz mesa in krvi," je dejal Morton.

Prav Morton je bil tisti, ki je Diani pomagal, da mu je lahko v strogi tajnosti zaupala vse podrobnosti, leta 1992 pa je nato Morton izdal njeno biografijo, v istem letu sta se Charles in Diana tudi ločila, kljub temu da je bil ločitveni postopek končan šele štiri leta kasneje.

V času, ko je knjiga izšla nihče ni vedel, da je bila ravno Diana tista, ki je Mortonu omogočila vse podrobnosti za omenjeno knjigo, to je ostala skrivnost vse do leta 1997, ko je princesa Diana umrla v tragični pariški nesreči.

Morton je kasneje povedal, da so bili za Diano njuni sestanki kot nekakšna terapija, s katero se je uspela osvoboditi notranjega nemira in vse žalosti, ki jo je nosila v sebi.

Priporočamo