Princesa Diana si je želela tik pred zdajci odpovedati poroko s Charlesom

30. 5. 2018
Deli

Princesa Diana je bila v zakonu s princem Charlesom zelo nesrečna, zdaj pa je na dan prišlo tudi to, da je celo razmišljala, da bi odpovedala poroko.

Od trenutka, ko je začela zvezo s Charlesom, se je njeno življenje spremenilo. Leta 1977 ju je predstavila Dianina starejša sestra Sarah, a se je zveza med njima razvila šele nekaj let pozneje. Poročila sta se 29. julija 1982, in kot je povedala Diana, sta se pred tem srečala le trinajstkrat. Manj kot leto dni pozneje je rodila prvega sina, Williama, dve leti zatem pa še Harryja.

A v zakonu je bila vse prej kot srečna, tik pred zdajci pa je celo razmišljala, da bi odpovedala poroko. "Zdaj je že malo prepozno, tvoj obraz je na vsaki skodelici v Londonu," ji je takrat rekla njena sestra in jo tako poskušala malo opogumiti.

Princesa Diana je v dokumentarnem filmu razkrila, kako se je počutila na svoji poroki. "Ko sem vstopila v cerkev, sem ves čas z očmi iskala Camillo in jo nato tudi zagledala, nosila je sivo obleko. Nadejala sem se, da bo Charles po poroki prekinil razmerje z njo, a se to ni zgodilo. Moj mož je na najinem poročnem potovanju nosil zapestnico z dvema C, ki mu jo je podarila," je pred ločitvijo dejala Diana, ki je priznala, da se je na poročni dan počutila kot žrtveno jagnje.

Novica, da je Charlesov in Dianin zakon v težavah, je v javnosti izbruhnila leta 1992. Leto se je končalo z odmevnim naznanilom, da bo par odtlej živel ločeno. Novembra 1995 je Diana razkrila tako svojo kot Charlesovo nezvestobo in postavila pod vprašaj njegovo sposobnost, da bi bil dober kralj. Avgusta 1996 se je par tudi uradno ločil. Diana je izgubila naziv "kraljeva visokost", ohranila pa naziv valižanske princese.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik