Princesa Diana že na poročni dan pisala zgodovino, ko se ni želela podrediti princu Charlesu

Princesa Diana že na poročni dan pisala zgodovino, ko se ni želela podrediti princu Charlesu (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2020

Britanska princesa Diana je na kraljevi dvor prinesla svežino, ki so jo pri kraljevi družini mnogi pogrešali in v zgodovino se je zapisala že na poročno dan.

Princesa Diana je ob svojem prihodu na britanski dvor naredila številne male revolucije in spreminjala kraljevi vsakdan, ki je bil dotlej precej podrejen kraljevi tradiciji in strogim pravilom, ki so jih morali upoštevati člani kraljeve družine.

Pokojna princesa pa je zgodovino pisala že na svoj poročni dan, ko pred oltarjem ni izgovorila besedic, da bo poslušala svojega moža, kot je bilo to v navadi za ostale kraljeve neveste.

Princesa Diana je naredila pot, ki sta ji kasneje sledili tudi vojvodinji Kate Middleton in Meghan Markle, ki sta prav tako preskočili omenjeno zaobljubo in si naredili svoji, ki sta jih izrekli pred oltarjem.

Vsekakor je bila princesa Diana veliko pred časom in zdi se, da ji Meghan Markle v današnjem času še kako rada sledi in se ji prikloni vedno, ko ima za to priložnost.

Priporočamo