VIDEO: Princesa Eugenie je dahnila usodni da!

VIDEO: Princesa Eugenie je dahnila usodni da! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
12. 10. 2018

Britanska princesa Eugenie je v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu dahnila usodni da svojemu izbrancu Jacku Brooksbanku pred okoli 800 gosti. Priča Eugenie je bila njena starejša sestra Beatrice, ob Brooksbankovi strani pa je stal njegov mlajši brat Tom, poroča britanski BBC.
 

Pri poroki sta kot pomočnika sodelovala tudi otroka princa Williama in vojvodinje Kate, princ George in princesa Charlotte, obred pa je pospremil še nastop tenorista Andree Bocellija.

Poročno obleko princese sta oblikovala Peter Pilotto in Christopher De Vos. Kot je pojasnila Eugenie že pred poroko, je bila obleka edina zadeva, pri kateri je bila prepričana, kaj si želi in kdo jo bo oblikoval. Čudovito belo obleko z v izrezom tako spredaj kot na hrbtu in dolgimi rokavi je popestrila dolga vlečka. Na glavo si ni nadela tančice, ampak le smaragdno tiaro, ki je sicer bila last njene prababice.

Z izbiro izreza na hrbtu je jasno pokazala tudi brazgotino, ki jo je za seboj pustila operacija hrbtenice, ko je imela 12 let. Takrat so ji namreč operirali hrbtenico, potem ko so ji diagnosticirali skoliozo.

Po poročnem obredu se bosta mladoporočenca s kočijo zapeljala zunaj obzidja, sledil pa bo sprejem na Windsorskem gradu, ki ga bo gostila kraljica Elizabeta II. Poroke se je sicer udeležilo okoli 850 povabljenih gostov, okoli 200 več kot poroke princa Harryja in Meghan Markle maja na istem gradu.

Poleg kraljeve družine so obred spremljale tudi številne druge znane osebnosti, med njimi igralki Demi Moore in Liv Tyler, manekenka Naomi Campbell ter pevec Robbie Williams.

Sicer pa je poroko znotraj grajskega obzidja opazovalo tudi 1200 Britancev, ki so bili izbrani med 100.000 prijavljenimi. 28-letna Eugenie, hči princa Andrewa in njegove nekdanje soproge Sarah Ferguson, je 32-letnega Brooksbanka spoznala pred osmimi leti na smučanju v Švici. Par povezuje ljubezen do nogometa, računalniških iger in vročih hrenovk. Zaročila sta se januarja na počitnicah v srednjeameriški državi Nikaragva.

Princesa Eugenie je deveta v vrsti za britanski prestol. Pred njo imajo med drugim pravico do krone princ Charles, njegov sin princ William in Eugeniina sestra Beatrice. V kraljevi družini sicer nima veliko obveznosti, a umetnostna zgodovinarka svoj kruh služi z vodenjem galerije za sodobno umetnost Hauser & Wirth v Londonu.

Izbranec princese ni modre krvi, a prihaja iz premožne družine. Doslej se je preživljal predvsem z delom v barih, med drugim je vodja londonske diskoteke Mahiki, znane po svojih tropskih koktajlih in priljubljene pri mladih zvezdnikih. Je tudi menedžer znamke tekile Casamigos za evropski trg.

Oče princese, princ Andrew je nekoč o svojem bodočem zetu dejal, da je nenavaden moški. Brooksbankova babica pa ga je opisala kot šarmantnega vnuka, ki pa ni najbolj bister.