Princesa Madeleine: Obeta se še ena kraljeva poroka

Princesa Madeleine: Obeta se še ena kraljeva poroka (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Story
7. 11. 2012

Švedska princesa Madeleine se je zaročila s poslovnežem Christopherjem O'Neillom. Njegova mama je nekdanje dekle britanskega prestolonaslednika princa Charlesa.

Princesa Madeleine je najmlajša od treh otrok švedskega kraljevega para Carla XVI. Gustafa kraljice Silvie in četrta v vrsti za prestol. Christopher O'Neill, njen zaročenec, poslovnež britanskih in ameriških korenin, jo je za roko zaprosil že na začetku oktobra, veselo novico pa sta objavila kar v videosporočilu, objavljenem na uradni spletni strani švedske kraljeve družine. Posnela sta ga v palači Drottningholm v bližini Stockholma. "Chris me je zasnubil v New Yorku in zelo sva srečna," je bila v svojem sporočilu za javnost princesa precej skopa. Zaroko je opisala kot zelo romantično in intimno. Njen zaročenec pa je medijem povedal, da je po dveh letih zveze le zbral dovolj poguma in jo zaprosil za roko. "Na srečo je privolila," je šaljivo pripomnil v videu.

Chris jo je poskušal zasnubiti v švedskem jeziku, vendar je bilo to zanj pretežko, zato je uporabil le nekaj besed. Je pa pred zaroko prosil kralja za roko njegove hčerke, ta pa je v skladu s švedsko ustavo za dovoljenje za poroko zaprosil še švedsko vlado. Po poročanju švedskih časnikov je kraljica Silvia navdušena nad Chrisom, ki ga je označila kar za sanjskega zeta, in tudi on ni skoparil s pohvalami na račun kraljeve družine. "Že od vsega začetka se počutim kot del družine. So zelo topli ljudje, in vedno, ko smo skupaj, se imamo zelo lepo." Nad svojo bodočo snaho pa je zagotovo navdušena tudi Chrisova mama, Eva, trikratna ločenka, ki se v Avstriji ukvarja z organizacijo glamuroznih zabav, omenjajo pa jo kot eno od deklet britanskega princesa Charlesa, z njo naj bi celo prevaral Princeso Diano.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story