Princesa Victoria bo prehodila vse švedske pokrajine

Princesa Victoria bo prehodila vse švedske pokrajine (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
25. 10. 2017

Švedska princesa ima zelo rada svojo domovino, a meni, da je še ni dodobra spoznala, zato si je zadala nov izziv – obiskati in prehoditi namerava vse pokrajine na Švedskem, saj si želi podrobneje spoznati kraje in tudi ljudi, ki tam živijo.

Seveda tega ne bo mogla narediti čez noč, v nekaj letih pa zagotovo, zato vsak mesec obišče eno pokrajino – septembra je obiskala Vastergötland, prvi oktobrski vikend pa je izkoristila za potepanje po pokrajini Vasterbotten. Tam je najprej obiskala kraj Norsjö, kjer se je srečala s številnimi prebivalci, ki so jo prišli pozdravit. Nato pa se je odpravila na potep po naravnem rezervatu Skelleftea, kjer je tudi gora Vitberget, priljubljena predvsem pri smučarjih. No, snega v teh dneh na Švedskem še ni, je pa zato ta predel primeren za dolge pohode. Na enega takšnih se je v družbi mladih odpravila tudi princesa.

Prehodila bo vse švedske pokrajine

Družba je ves čas živahno klepetala in se zabavala, celo tako zelo, da jih ni zmotil niti dež, ki se je ulil med potjo. Namesto da bi se skrili pred njim, so veselo nadaljevali pot, delno celo s kolesi. Sicer pa je med potjo princesa od vodnikov, ki so bili ves čas prisotni, o krajih, ki jih je obiskala, izvedela veliko zanimivih stvari in v videnem zelo uživala. Zato smo skorajda prepričani, da njen prvi obisk Vasterbotten ni bil tudi zadnji.

Besedilo: Tina Ambrožič