Princesi Kate pri negi dojenčka pomaga mama

25. 8. 2013

Zdi se, kot da vsi prebivalci Otoka živijo in dihajo s kraljevo družino, ki je pred mesecem dni postala bogatejša za še enega princa - Georgea.

Sin princa Williama in princese Kate je tako postal tretji v vrsti za angleški prestol, vseeno pa sta se novopečena starša odločila, da ne bosta v celoti upoštevala kraljeve tradicije.

Mlada družina je tako po nekaj dneh zapustila Buckinghamsko palačo in se nastanila na družinskem posestvu staršev princese Kate v idiličnem Buckleburyju.

Angleško podeželje, kjer bodo namesto bataljona varušk in strežajev za bodočega kralja skrbeli njegovi starši ter dedek in babica, kar bi še pred kratkim veljajo za nesprejemljivo, bo tako vsaj za nekaj časa postalo njegov novi dom.

Ta je vse prej kot skromen, saj ima družinska hiša, ki se razprostira na 18 hektarjih zemlje, kar sedem spalnic. V primerjavi s Kensingtonsko palačo, kjer bo mlada družina živela v prihodnje, pa je tudi to majhno.

Po prenovi, ki je še vedno v zaključni fazi, naj bi ta družini ponujala luksuzno nastanitev v več kot 20 sobanah, do zadnje podrobnosti primerno opremljenih za modro kri.

O svojih prvih očetovskih korakih, polnih čustev, neprespanih noči in menjavi plenic pa je prvič spregovoril tudi princ William. Ta je izkušnjo opisal kot nekaj, o čemer je lahko prej le sanjal.

"Zadnji tedni so bili zame izredno čustveni, in čeprav je minilo le kratek čas od sinovega rojstva, sem opazil, da se me določene stvari dotaknejo in name vplivajo drugače kot prej," je bil iskren William, ki je trdno prepričan, da bo svojega sina poskušal čim bolj obvarovati pred negativnimi vplivi slave in pritiskov, ki jih prinese kraljevi položaj.

Priporočamo