Pripravljajo film o najbogatejšem človeku na svetu - vprašanje je le, kdo bo igral Elona Muska

19. 11. 2023
Deli
Elon Musk zadovoljen, da bodo posneli film o njem. (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko je Elon Musk izvedel, da pripravljajo film o njem, je izjavil, da je zelo vesel in počaščen, da bo režiser  Darren Aronofsky, so zapisali v reviji Variety. 

Film o Elonu Musku bo temeljil na avtorizirani biografiji Walterja Isaacsona, ki je luč sveta ugledala letos v septembru. Projekt bo realizirala produkcijska hiša A24. Za Isaacsonovo knjigo naj bi se borilo več studiev in filmskih ustvarjalcev, zmagala pa je produkcijska hiša A24, ki stoji za projekti "Moonlight", "Lady Bird", "Room".

Raziskava odkrila: Jeza v službi vam dejansko lahko pomaga

Pred omenjeno biografijo je filmsko priredbo dobila tudi Isaacsonova biografija "Steve Jobs"; v istoimenskem filmu iz leta 2015, v katerem je soustanovitelja "Appla" upodobil igralec Michael Fassbender. Južnoafriški poslovnež Elon Musk je ustanovitelj podjetja "SpaceX", ki se ukvarja s proizvodnjo vesoljskih plovil, in je nekdanji predsednik multinacionalnega podjetja "Tesla". Trenutno je predsednik X, nekdanjega Twitterja, katerega lastnik je tudi sam in tehnični direktor.

Dvainpetdesetletni Musk je trenutno najbogatejši človek na svetu. Bloomberg in Forbes sta njegovo premoženje oktobra ocenila na več kot 200 milijard dolarjev. »Vesel sem, da bo Darren to naredil. On je eden najboljših,« je Musk komentiral novico na X. Darren Aronofsky  je slavni hollywoodski režiser, čigar filmi pogosto vsebujejo psihološke in nadrealistične elemente. Ni še znano, kdo bo igral Muska in kdaj točno bo film izšel. Ker je stavka igralcev končana, nestrpno pričakujemo avdicije, da bi izvedeli, kateri igralec bo igral ustanovitelja "SpaceX" in najbogatejšega človeka na svetu.

Režiser Darren Aronofsky .

Režiser Darren Aronofsky .

Profimedia
Prvič tudi božičnica za upokojence: Znano je, kdaj bo izplačana in koliko bo znašala

Elon Musk je rojen 28. junija 1971 v Pretorii, Južna Afrika. Njegova mati, Maye Musk, je bila kanadsko-južnoafriška diabetična prehranska svetovalka, njegov oče, Errol Musk, pa je bil elektroinženir. Musk je odraščal v Južni Afriki in že v mladosti je kazal izjemno zanimanje za računalnike in tehnologijo.

Po študiju na Univerzi v Pretorii je Musk leta 1995 zapustil Južno Afriko in se preselil v Kanado, kjer je začel študirati na Univerzi v Queen'su. Nato se je leta 1996 preselil v ZDA, kjer je nadaljeval študij na Univerzi v Pennsylvaniji. Med študijem je Musk razvil prva podjetja, vključno s spletno medijsko podjetjem Zip2, ki ga je ustanovil s svojim bratom Kimbalom.

Elon Musk je eden vodilnih v vesoljski industriji.

Elon Musk je eden vodilnih v vesoljski industriji.

Profimedia

Največji uspeh je dosegel kot soustanovitelj PayPal-a, spletnega plačilnega sistema, ki ga je kasneje eBay kupil leta 2002. Po tem se je Musk osredotočil na vesoljsko industrijo, ustanovil je podjetje SpaceX leta 2002 z namenom zmanjšanja stroškov vesoljskih misij in pospešitve razvoja tehnologije za kolonizacijo Marsa.

Poleg SpaceX je Musk ustanovil tudi podjetje Tesla Motors leta 2003, ki se ukvarja s proizvodnjo električnih avtomobilov in obnovljive energije. Pod Muskovim vodstvom je Tesla postala eno najpomembnejših podjetij v avtomobilski industriji.

Biografija o Elonu Musku, po kateri bodo naredili film.

Biografija o Elonu Musku, po kateri bodo naredili film.

Profimedia

Elon Musk je tudi soustanovitelj podjetja Neuralink, ki se ukvarja z razvojem možganskih vmesnikov, ter podjetja Boring Company, ki se osredotoča na razvoj tehnologij za gradnjo podzemnih tunelov. Poleg tega je Musk znan po svojem vložku v SolarCity, ki se ukvarja z obnovljivo energijo, ter po vodenju projektov, kot je Hyperloop, visokohitrostno transportno sredstvo. Musk je postal eden najbolj prepoznavnih in vplivnih poslovnežev v tehnološki in vesoljski industriji.

Elon Musk s sinom.

Elon Musk s sinom.

Profimedia

Njegova vloga v razvoju inovativnih tehnologij ter njegov vpliv na različna področja, kot so avtomobilska industrija, vesoljski programi in energetika, ga uvrščajo med najvidnejše podjetnike in vizionarje sodobnega časa. 

BONUS VIDEO: "Joga obraza je veliko več, kot samo tehnika brisanja gub"