Protokolarno pravilo, ki najbolj jezi Meghan, je navodilo o nošenju hlač!

Protokolarno pravilo, ki najbolj jezi Meghan, je navodilo o nošenju hlač! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2019

Tuji mediji so vojvodinjo Meghan Markle pogosto okarali zaradi nespoštovanja oziroma kršitev protokolarnih pravil, ki veljajo za britansko kraljevo družino.

Biti pripadnik kraljeve družine ima številne prednosti, a tudi manj zabavne plati. Obstajajo namreč številna pravila, ki jih morajo spoštovati vsi člani. Ta se nanašajo tako na vedenje v javnosti kot na t. i. dress code oziroma pravila oblačenja.

Meghan, nekdanja igralka, jih je pač morala sprejeti zaradi svojega moža, princa Harryja. A če je verjeti britanskim medijem, ki eno pravilo še posebej "kravžlja" živce.

Protokol namreč določa, da ženski člani družine v prisotnosti kraljice Elizabete II. ne smej nositi hlač. Meghan pa je velika ljubiteljica hlačnih kostimov, poroča revija People.

"Težko sprejema nekatera pravila kraljeve družine, kot je to, da kraljica raje vidi ženske v oblekah kot v hlačah. Zato pogosto sprašuje Harryja, zakaj mora biti tako," je za People razkril vir, ki je blizu kraljevi družini.

Kakor koli že, zdi se, da je Meghan nekako sprejela tud to pravilo, saj se v kraljičini družbi pojavlja oblečena po predpisih.