Rachel bo zaigrala Elizabeth Taylor

Rachel se zaveda, da jo čaka trdo delo, saj mora zaigrati eno največjih igralk sploh. (foto: Hyperstar/Alamy/Alamy/Profimedia) Hyperstar/Alamy/Alamy/Profimedia
Vir: Story
30. 11. 2019

Rachel Weisz je odlična igralka in oskarjevka, a se je vseeno znašla pred zahtevno vlogo. Zaigrala bo namreč legendarno, eno in edino Elizabeth Taylor.

V zadnjem času so biografski filmi zelo v modi in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pojavil tudi tisti z življenjsko zgodbo legendarne igralke Elizabeth Taylor. Priprave nanj so že zelo daleč, saj je izbrana tudi že glavna igralka. To je Rachel Weisz, ki se ponaša tudi že z oskarjem, in sicer ga je dobila za najboljšo igralko v stranski vlogi v filmu Zvesti vrtnar. Snemanje filma o Elizabeth se bo začelo kmalu, njegov naslov pa bo Poseben odnos, v originalu A special relationship. Zgodba se bo vrtela predvsem okoli posebnega odnosa, ki ga je imela ta igralska ikona z Rogerjem Wallom, gejem in dolgoletnim asistentom, ter njunega dela v zvezi z ozaveščanjem glede aidsa. Avtor filma je Simon Beaufoy, ki se tudi ponaša z oskarjem, in sicer za film Revni milijonar. Že kar nekaj mesecev se ukvarja z raziskovanjem življenja pokojne Elizabeth. Naredil je že precej intervjujev z ljudmi, ki so jo poznali, sodelavci, sorodniki in prijatelji. S svojega zornega kota vidi Simon film kot zgodbo, ki bo nekaj povsem novega. »Prikazati želim obraz slavne igralke kot povsem običajne ženske z vijoličnimi očmi. V središču filma bo zgodba o prijateljstvu in o tem, kako lahko le-to spremeni človeka in ves njegov pogled na svet,« pravi Simon, ki se mu je zdela Rachel Weisz idealna igralka, ki lahko stopi v čevlje slavne Elizabeth. To bo zanjo prva pomembna vloga po tem, ko je pri 29 letih prvič postala mamica, ko sta z igralcem Danielom Craigom (51) dobila hčerkico. Publika je trenutno zelo navdušena nad biografskimi filmi o filmskih ikonah in marsikdo se strinja, da je Elizabeth Taylor daleč največja hollywoodska ikona. In vsi so prepričani, da lahko tako dobra ekipa, kot se je zbrala pri tem filmu, do potankosti prikaže igralko, njen edinstveni smisel za humor in njeno veliko humanitarno plat.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story