Razkriti vzdevki članov kraljeve družine, namenjeni "interni" uporabi!

Razkriti vzdevki članov kraljeve družine, namenjeni "interni" uporabi! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2019

Ko pomislimo na britansko kraljevo družino, nam iz spomina "priplavajo" besede, kot so protokol, tradicija, čaj, konjske dirke, nenavadni klobučki in črni cilindri. Nikoli pa najprej ne pomislimo na znameniti angleški humor.

No, pomanjkanje slednjega članom kraljeve družine nikakor ne gre očitati, čeprav se na prvi pogled zdi, da protokol tako prežema njihova življenja, da ni prostora za humor. A poročila britanskih medijev dajejo povsem drugačno sliko - razkrivajo namreč, kako se med seboj kličejo člani družine. In vzdevki dokazujejo, da jim smisla za humor res ne manjka.

Vojvodinja Kate Middleton naj bi tako princa Williama še v času študija, ko sta že bila par, klicala "Big Willy" oziroma veliki Willy, pozneje pa Princ Baldy oziroma plešasti princ. To se je zgodilo takrat, ko je princ William začenjal dobivati visoko čelo.

Princ William naj bi svoji ženi vrnil z enako mero - začel jo je klicati DoD, kar je okrajšava za "Duchess of Do-little" oziroma vojvodinja, ki malo dela. Vzdevek se nanaša na človekoljubno delo, ki ji ga je dodelila kraljica. Tudi njuni potomci se niso mogli izogniti drugačnim imenom - najstarejšega otroka, princa Georga, sta klicala Tips, gre pa za priljubljeno blagovno znamko čaja.

Mali princ George se je očitno od staršev "nalezel" naklonjenosti do vzdevkov, saj je svojo prababico, kraljico Elizabeto klical kar "gan-gan". Ah, lahko bi rekli, da je bil še premajhen in ni znal izgovoriti besede grandmother, če pred kratkim javnosti ne bi presenetil z izjavo, da mu je ime Archie. To je dejal neki ženski, ki je malega princa ogovorila, ko se je sprehajal v spremstvu družine.

Vojvodinja Meghan Markle se prav tako ni izognila vzdevku. Princ Charles naj bi jo tako klical "Tungsten" oziroma "Volfram" - po kovini. Vzrok za tak vzdevek pa naj bi bil njen močan značaj in nepopustljivost.

Pa naj še kdo reče, da se plemstvo ne zna zabavati - tudi na svoj račun.