"Razočarana gospodinja" Felicity Huffman zaradi podkupnine v velikih težavah!

"Razočarana gospodinja" Felicity Huffman zaradi podkupnine v velikih težavah! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2019

Znana igralka Felicity Huffman bo skupaj z drugimi 12 premožnimi starši priznala krivdo za podkupovanje pri vpisu otrok na kolidž. Med njenimi soobtoženkami je še ena znana igralka, Lori Loughlin, ki se je spomnimo iz nadaljevanke Polna hiša.

Felicity je vplačala 15.000 dolarjev na račun lažne dobrodelne organizacije, povezane z Rickom Singerjem, da bi priredili rezultate njene hčerke na tako imenovanih SAT testih. Gre za testiranje znanja in sposobnosti, ki se uporablja kot sprejemni izpit za vpis na kolidže v ZDA.

"Krivdo v celoti sprejemam in z globokim obžalovanjem zaradi tega, kar sem storila, sprejemam polno odgovornost za svoja dejanja," je sporočila igralka.

Za tako dejanje je zagroženih kar 20 let zapora, a glede na to, da priznava krivdo, bodo tožilci priporočili nižjo zaporno kazen oziroma pogojno kazen in denarno globo v višini 20.000 dolarjev.

Felicity je še sporočila, da se sramuje bolečine, ki jo je povzročila hčerki, prijateljem, sodelavcem ter izobraževalnemu sistemu in dodaja, da bi se rada opravičila vsem, še posebej učencem, ki se vsak dan trudijo za vpis na željene fakultete.

Igralka Lori Loughlin in njen mož, sicer modni oblikovalec, krivde še nista priznala. Obtožena sta, da sta Singerjevemu skladu plačala kar pol milijona dolarjev, da bi njuni hčerki predstavil kot športnici in jih vključil v ekipo na Univerzi Južna Karolina.