Igralka Rebel Wilson: "Želim si ustvariti družino"

Želi si družino in si je že pred časom dala zamrzniti jajčeca. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
19. 6. 2021

Rebel Wilson je 41-letna igralka, ki nas navdušuje s svojim talentom in iskrenim humorjem. Njen nastop kot Debela Amy v filmu Prava nota je bil neizpodbiten vrhunec vseh treh filmov te močne filmske franšize.

Ukradla je prizore v filmih Družica, Nora dekliščina in Razgibano življenje samskih. Bila je popolna soigralka Anne Hathaway v filmu Prevarantki. Prestrašila nas je v muzikalu Mačke in prevzela vodilno vlogo v filmski satiri Ali ni romantično. Kdo pa je pravzaprav Rebel Wilson?

Rebel Wilson, njeno pravo ime je Melanie Elizabeth Bownds, se je rodila 2. marca 1980 v Sydneyju v Avstraliji. Je avstralska igralka, komičarka, pisateljica in producentka, ki je trdo garala, da je postala ena od najvidnejših imen v svetu komedije. Od skromnih začetkov na avstralski televiziji je prišla do zvezd­niških nastopov v filmih, kot sta Družice in Prava nota.

Rebel Wilson

Vzdevek Rebel si je prislužila v mladosti in ga je ob vzponu kariere sprejela kot svoje umet­niško ime. Čeprav so bile natančne podrobnosti v njenem otroštvu predmet razprave, je Rebel na začetku tega tisočletja obiskovala avstralsko gledališče za mlade. Leta 2003 se je preselila v New York, da bi izpopolnila svoj poklic.

Po vrnitvi v Avstralijo se je Rebel skupaj s sydneyjskim gledališčem predstavila na mednarodnem komedijantskem festivalu v Melbournu, kjer je njen odrski muzikal postal precej slaven. Tako je sčasoma pridobila kar nekaj manjših vlog v raznih skečih na avstralski televiziji.

Leta 2011 se je preselila v Los Angeles, saj si je želela narediti kariero v Hollywoodu. Dobila je vlogo v filmu Družice, režiserja Judda Apatowa, ki je bila posebej napisana zanjo. Njen največji preboj v filmskem svetu je prišel leta 2012. Rebel je nastopila v filmu Prava nota, v vlogi Debele Amy, ki ji je prinesla priznanja kritikov in različne nominacije za nagrade. Film je dobil tudi nadaljevanje Prava nota 2 in Prava nota 3. Poleg teh filmov je imela Rebel tudi pomembne vloge v filmih Pain & Gain iz leta 2013, Noč v muzeju iz leta 2014: Skrivnost groba in leta 2016 v filmu Absolutno čudovito. Leta 2019 je igrala ob boku igralke Anne Hathaway v filmu Prevarantki. Istega leta je nastopila tudi v vlogi zajca Jojo Rabca v priredbi uspešnice muzikala Mačke na velikem platnu.

Rebel je bila romantično povezana s številnimi moškimi, čeprav je bila o svojem zasebnem življenju večinoma skrivnostna. Povezovali so jo z Jeffom Beacherjem, Adenom Stayem in Mickeyjem Goochom mlajšim.

Leta 2020 sta z milijarderjem Jacobom Buschem spoznala, da se je njuno prijateljstvo prelevilo v ljubezen. Rebel je Jacoba spoznala leta 2019 prek skupnih prijateljev. Potrdila je, da sta se spoznala že pred njeno nedavno odločitvijo, da spremeni svoj živ­ljenjski slog. Jacob je ustanovitelj blagovne znamke sladoleda po imenu Napp. Njuna romanca ni trajala dolgo. Na začetku tega leta je na Instagramu objavila fotografijo, pod katero je napisala 'samsko dekle' in s tem potrdila, da sta se razšla.

Rebel Wilson

Čeprav je zaslovela z igranjem Debele Amy v filmu Prava nota, si je Rebel prizadevala, da bi ohranila nadzor nad svojo težo. Razkrila je, da je zaradi diete in gibanja izgubila več kot 40 kilogramov. Spregovorila je o tem, kako je njeno nedavno odločitev za bolj zdrav živ­ljenjski slog navdihnilo upanje, da bo nekoč postala mama. Zato se je odločila za zamrznitev jajčec. “Razmišljala sem o plodnosti in o kakovostni jajčec,” je dejala v nedavnem videu. “ In tako sem si rekla: V redu, to bom naredila. Želim postati bolj zdrava.”

Na začetku maja je Rebel razkrila, da se bori z neplodnostjo. O temi je odkrito spregovorila v opisu fotografije na Instagramu. Rebel je delila fotografijo, kjer stoji na plaži, in zapisala: “Danes sem dobila nekaj slabih novic in nisem imela nikogar, s katerim bi jih lahko delila. Ampak mislim, da moram nekomu povedati. Vsem ženskam, ki se borijo s plodnostjo; vem, kako se počutite. Vesolje deluje na skrivnosten način in včasih ne razumemo pomena ... Vendar upam, da bo skozi vse temne oblake zasvetila svetloba.”

Kot odgovor na objavo so oboževalci in kolegice delili svoje izkušnje. Igralka Sharon Stone pa je zapisala, da je imela sama isto težavo, vendar je zdaj ponosna mati treh sinov.

Wilsonova je leta 2020 med intervjujem razkrila, da so ji že prej diagnosticirali sindrom policističnih jajčnikov (PCOS), ki vpliva na raven ženskih hormonov in lahko oteži zanositev. Kot je dejala v intervjuju, se je s kilogrami začela boriti pri 20 letih, takrat so ji tudi diagnosticirali sindrom policističnih jajčnikov. Eden od simptomov je bilo tudi hitro pridobivanje teže, saj se zaradi hormonskega neravnovesja hitro rediš. Za to se je odločila, da bo leto 2020 leto zdravja. Razkrila je, da bi se morda za družino morala odločiti nekoliko prej, pred 40. letom, vendar ji zaradi kariere ni uspelo.

Napisala: Maja Drnovšek // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story