Richard Gere je očka pri 70 letih!

Richard Gere je očka pri 70 letih! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
2. 10. 2018

Legendarni igralec Richard Gere bo drugič postal oče. Nič nenavadnega, če ne bi imel že 70 let. A očetovstva, kot pravi sam, se zelo veseli ...

Veliki šarmer Richard Gere (69) se veseli nove vloge, ki jo je nekoč že odigral. Pri 70. bo namreč postal očka. Njegovo nosečo soprogo Alejandro Silva (35) je celo blagoslovil sam dalajlama, igralčev dobri prijatelj in duhovni vodja tibetanskega naroda.

"Ko sva dobila blagoslov, je bil to za naju zelo poseben trenutek," pravi Richard, ki se je z Alejandro poročil na začetku aprila letos. Novico, da pričakujeta otroka, pa je Alejandra objavila na svojem družabnem omrežju po tem, ko se je v Amsterdamu srečala z dalajlamo. Richard Gere si je prav zaradi govora leta 1993 na Oskarjih, ko je javno spregovoril o kitajski okupaciji Tibeta, nekoliko blokiral kariero. "Kar na lepem mi niso ponujali vlog v filmih, zlasti zato, ker je bilo veliko lastnikov filmskih studiev Kitajcev in jim ni bilo všeč, da sem bil na strani Tibeta," pravi Richard, ki je leta 2008 celo pozival k bojkotu Olimpijskih iger v Pekingu.

Sicer pa sta Richard in Alejandra par tri leta, spoznala pa sta se v razkošnem italijanskem hotelu, ki ga je kupila skupaj z bivšim soprogom. Med njima je takoj preskočila iskrica, ki se je končala s poroko in otrokom. Takrat še ni bila ločena, a sta bila z možem že povsem odtujena. Richard že ima enega sina Homerja Jamesa Jigmea (18), ki ga je dobil iz zveze z igralko Carey Lowell (57), Alejandra pa ima z bivšim možem šestletnega Alberta. Njen oče je bil nekoč tudi predsednik nogometnega kluba Real Madrid.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo