Rimu z ljubeznijo

Vir: Govori.se
6. 9. 2012

Šestega septembra prihaja v kinodvorane romantična zgodba Rimu z ljubeznijo, v kateri nastopajo Alec Baldwin, Penelope Cruz in Woody Alen. Rimu z ljubeznijo je barvita komedija v enem izmed najbolj očarljivih mest na svetu.

V filmu spoznamo priznanega ameriškega arhitekta, ki podoživlja svojo mladost; povprečnega lokalnega prebivalca, ki nenadoma postane največja osebnost Rima; mlad podeželski par, ki se zaplete v romantični razmerji, ter ameriškega opernega režiserja, ki želi na oder zvabiti pojočega pogrebnika. Arhitekt John (Alec Baldwin) je na oddihu v Rimu, kjer je prebival v mladosti. V nekdaj domači soseščini sreča Jacka (Jesse Eisenberg), mladeniča, v katerem vidi sebe. Ob opazovanju fanta, ki se do ušes zaljubi v Monico (Ellen Page), spogledljivo prijateljico njegove punce Sally (Greta Gerwig), John podoživi eno najbolj bolečih romantičnih epizod v svojem življenju.

Upokojeni operni režiser Jerry (Woody Allen) z ženo Phyllis (Judy Davis) prileti v Rim, da bi spoznal Michelangela (Flavio Parenti), italijanskega zaročenca svoje hčerke Hayley (Alison Pill). Jerryja preseneti, da Michelangelov oče Giancarlo (znani italijanski tenorist Fabio Armiliato), sicer pogrebnik, prepeva čudovite arije pod prho. Ker naj takšen talent ne bi ostal neizkoriščen, bi Jerry rad pomagal Giancarlu na poti do slave in pri tem obudil svojo kariero.

Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) je neverjetno dolgočasen moški, ki se nekega jutra prebudi kot ena najslavnejših oseb v Italiji. Paparaci ga zasledujejo na vsakem koraku in spremljajo vsakršno njegovo potezo. Leopoldo se vse bolj privaja življenju v središču pozornosti, toda cena slave, ki jo plačuje, je vse bolj obremenjujoča.

Antonio (Alessandro Tiberi) se s podeželja pripelje v mesto, kjer želi pri svojih starokopitnih sorodnikih narediti vtis z Milly (Alessandra Mastronardi), svojo očarljivo novo ženo, in si zagotoviti boljšo službo. Po nesporazumu in naključju par en dan preživi ločeno. Niz dogodkov privede to tega, da Antonio za svojo ženo predstavi popolno tujko (Penélope Cruz), Milly pa snubi legendarna filmska zvezda Luca Salta (Antonio Albanese).

Rim je mesto, polno romantike in komedije, celovečerec Woodyja Allena, Rimu z ljubeznijo, pa zgodba o ljudeh, ki se znajdejo sredi pustolovščin, ki bodo za vedno spremenile njihova življenja.

Priporočamo