Robert De Niro po 30 letih spet samski!

11. 12. 2018 | Vir: Lady
Deli
Robert De Niro po 30 letih spet samski! (foto: Profimedia)
Profimedia

Pa se je končala ljubezen med igralcem Robertom De Nirom in Grace Hightower, s katero je bil v zakonu kar 21 let.

Ljubezen med De Nirom (75 let) in Grace (63 let) se je začela v 80. letih, od leta 1987 pa sta bila par. Po desetih letih zveze sta se poročila, v zakonu pa sta se jima rodila sin Elliot in hčerka Grace. Vse, kar je igralec dejal, je, da se stvari pač ne iztečejo vedno tako, kot človek pričakuje. Pri njem se zagotovo niso. Že na nekaj zadnjih dogodkov je De Niro prišel sam, brez Grace, in tako so se govorice o njuni ločitvi samo še stopnjevale. Igralec je sicer na dogodke skoraj vedno prihajal v družbi soproge. No, sicer sta že prej imela premore v zvezi, a sta nesoglasja vedno uspešno prebrodila. Že davnega leta 1999 je De Niro vložil papirje za ločitev, a sta čez pet let spet obnovila poročno zaobljubo. De Niro ima poleg dveh otrok z Grace še sina Raphaela (42 let) in hčerko Dreno (47 let), ki sta se rodila v zakonu z Diahnee Abott, ter dvojčka Juliana in Aarona z nekdanjim dekletom Toukie Smith.

Odraščal samo z mamo

Sicer pa je verjetno na igralčevo ljubezensko življenje imelo velik vpliv njegovo otroštvo. Oče ga je zapustil, ko je imel samo dve leti. Pozneje se je izkazalo, da zato, ker je bil homoseksualec. Menda naj bi imel razmerja s pesnikom Robertom Danakom, pisateljem Tennessejem Williamsom in slikarjem Jacksonom Pollockom. Bil je abstraktni ekspresionistični slikar in pesnik italijanskega rodu, mama pa je bila tudi slikarka in ji je bilo ime Virginia Admiral.

De Niro se je rodil v New Yorku, odraščal pa je le z mamo. O svojem očetu je igralec celo posnel dokumentarni film, ki se imenuje Remembering The Artist Robert De Niro Sr, v katerem ga je opisal kot velikega umetnika, ki pa je bil zmeden zaradi svoje seksualne usmerjenosti.

“Glede na to, da se takrat o homoseksualnosti ni govorilo, je bil moj oče zagotovo v velikem konfliktu sam s seboj. Kot otrok se seveda vsega tega nisem zavedal in danes bi si želel, da bi se takrat več govorilo o tem. Moja mama ni bila preveč zgovorna, mene pa tudi ni kaj dosti zanimalo v tistih letih,” danes pravi De Niro in priznava, da glede tega še vedno ni ravnodušen.

“Z očetom nisem imel klasičnega odnosa, da bi na primer skupaj igrala košarko ali kaj podobnega. Imela pa sva poseben odnos, čeprav z njim nisem preživel veliko časa. Lahko rečem, da me je oboževal, kakor sam obožujem svoje otroke,” je iskren De Niro, ki ga je mama vpisala na šolo za glasbo in umetnost v New Yorku. Ko je imel 13 let, jo je obesil na klin in se pridružil ulični bandi v predelu Little Italy, kjer si je zaradi svoje blede polti pridobil naziv Bobby Milk. Pozneje je obiskoval konservatorij Stelle Adler in igralski studio Leeja Strasberga. Ker pa se ni strinjal z njegovimi metodami, je bil član samo še zaradi prestiža.

Nepoboljšljivi ženskar

De Niro danes velja za enega najboljših igralcev vseh časov in zdi se, kot da nekaterih vlog v filmih sploh ni odigral, temveč je to bil kar on sam. Zasebno življenje pa je večinoma vešče skrival od javnosti. Nekatere podrobnosti je sicer razkril scenarist Shawn Levy v knjigi De Niro: A Life.

Robert De Niro

V knjigi je igralca opisal kot odvisnika od kokaina in razkril, da se je družil z igralcem Johnom Belushijem v času, ko se je ta predoziral. Igralca opisuje kot zelo temperamentnega in vzkipljivega s posebnim fetišom na temnopolte ženske. Če gre verjeti pisatelju, je njegov tip temnopolta ženska z bujnim oprsjem, tankim pasom in izjemno lepa.

Ko se je leta 1979 ločil od Diahnee Abbott, ni več iskal resne zveze, in to je vsem svojim ženskam dal tudi odkrito vedeti. Zapeljeval je različne ženske, do katerih se niti ni prav lepo vedel. Bil pa je tudi grob do tistih žensk, ki so ga zavrnile. Levy opisuje igralko Cybill Shepherd, ki jo je De Niro povabil na zmenek, medtem ko sta skupaj snemala film Taksist. Ker ga je zavrnila, ji je prav oteževal nadaljnje snemanje filma.

Leta 1998 se je celo znašel sredi škandala z eno od elitnih prostitutk. Ko so jo aretirali, je trdila, da je v razmerju s slavnim igralcem. Tega De Niro ni zanikal, vse skupaj pa je rešil tako, da je dejal, da ji nikdar ni plačal za seks. Med slavnimi ženskami, s katerimi se je dobival, so Naomi Campbell, ki je bila takrat stara 20 let, pa Whitney Houston in Uma Thurman.

Besedilo: Sandra Bratuša

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel