Robert De Niro potrdil govorice o ločitvi

Robert De Niro potrdil govorice o ločitvi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 1. 2019

Če pomislimo na ikone hollywoodskega filma, je Robert De Niro zagotovo pri samem vrhu.

Od 70. let je eden najboljših igralcev. Že prve vloge, ki jih je odigral, so dale slutiti, da se bo iz njega razvil odličen igralec. In tisti, ki so verjeli v mladega Roberta De Nira, se niso ušteli. A igralec je šel še dlje, ne le da je vrhunski pred kamero, tudi njegovo zasebno življenje je sila zanimivo. Predvsem v zadnjem času je polnil stolpce časopisov po vsem svetu, saj se je po kar 20 letih zakona ločil od soproge Grace Hightower (63 let). Za eno od ameriških revij je igralec izjavil: “Sva v prehodnem obdobju v najinem odnosu. To je zelo težak in konstruktiven proces. Grace je odlična mama in jo spoštujem, vas pa prosim, da spoštujete našo zasebnost. Trenutno se trudiva vzpostaviti partnerski odnos v starševstvu.”

S tem je tudi potrdil govorice o ločitvi, le da vzrokov zanjo ni navedel. Robert De Niro in Grace sta se poročila leta 1997, že po dveh letih pa je igralec vložil zahtevek za ločitev. A ta postopek se takrat ni končal, saj sta pet let pozneje obnovila zaobljubo. Par ima dva otroka, 20-letnega sina Eliota in sedemtletno hčerko Helen. Za De Nira pravijo, da ima pogled, močnejši od dotika, in nasmeh, s katerim ujame ženske vseh generacij. Igralec je bil poročen tudi z igralko Diahnne Abbott, s katero ima hčerko Dreno in sina Raphaela, iz zveze s Toukie Smith pa ima dvojčka Aarona in Juliana.

Ženske so njegova šibka točka

Za svoje potomce pravi, da so povsem normalni otroci, ki sledijo svojim sanjam, ne glede na to, kaj si drugi o tem mislijo. “Niti malo niso navdušeni nad mano. Obnašajo se, kot bi recimo delal v rudniku,” pravi De Niro. “Ljudje o meni govorijo marsikaj. Resnica je, da se težko zadržim, ko se znajdem v družbi lepe ženske. Takrat se mi jezik razveže in oči razširijo. Sam sebi se takrat ne zdim niti malo šarmanten, prej bi rekel, da se obnašam kot kreten. No, lepota je vedno bila in tudi bo moj navdih,” je dejal igralec v enem od intervjujev. Pisatelj John Baxter ga v njegovi biografiji De Niro: A Biography v odnosu do žensk ne opisuje z najlepšimi besedami. Avtor knjige trdi, da je agresiven.

Med drugim naj bi se podil tudi za pevko Whitney Houston, ko se je ta šele prebijala na glasbeni sceni. Menda ji je pošiljal rože, diamantne uhane in jo nagovarjal, da bi z njim nastopila v enem od filmov. Igralec je odraščal v New Yorku na Manhattnu. Ko je mama videla, da želi biti igralec, ga je vpisala na visoko šolo za glasbo in umetnost. Zanimivo, da se je De Niro že pri 13 letih pridružil eni od uličnih tolp, v kateri si je pridobil vzdevek Bobby Milk, ker je bil tako zelo bledoličen. Srednje šole ni nikoli končal. Verjetno je bila njegova najboljša šola prav tolpa.

“V tolpi sem se naučil nekaj najpomembnejših stvari za življenje. To je: nikoli ne izdaj prijatelja in vedno imej usta zaprta.” Tolpo je pozneje zapustil, ker se jim ni zdel dovolj problematičen. Vse skupaj pa je zagotovo imelo vpliv na njegovo nadaljnjo kariero. Prvo vlogo je odigral že kot 10-letni deček v šolski predstavi Čarovnik iz Oza. Igro je pozneje študiral na konservatoriju Stelle Adler in v igralskem studiu Leeja Strassberga. Pri 25 letih je dobil prvo vidnejšo vlogo. To je bilo v filmu Greetings, plačan pa je bil le 50 dolarjev. Z vsako naslednjo vlogo se je višal tudi honorar. No, danes ima igralec kar okoli 300 milijonov dolarjev premoženja in tisti majhen honorar je le še oddaljen spomin. Kljub vsemu pa De Niro ostaja skromen in tudi zato je veličina, ki mu ni para.

“Moram povedati, da ne delam nič posebnega. Dobro se zabavam in za to dobivam velike denarje. Nikoli nisem mislil, da sem boljši ali pa bolj napreden kot drugi. Igranje je obrt kot vsaka druga. Res pa je, da ti zleze pod kožo in potem brez njega ne gre več. Ena najbolj zanimivih stvari pri igranju je, da lahko živiš življenja drugih ljudi, ne da bi za to kdorkoli trpel,” je iskren igralec.

Velik nasprotnik Trumpa

Leta 2003 so mu odkrili raka na prostati, a na srečo v začetni fazi, kar pomeni, da so tumor pravočasno odstranili. “Tudi moj oče je imel tumor in zaradi tega hodim večkrat na leto na redne preglede. To me je tudi rešilo,” je povedal po operaciji. De Niro je občasno politično aktiven, je tudi član demokratske stranke, ki jo javno podpira. Rad pa izkoristi vsako priložnost, da kritizira sedanjega ameriškega predsednika Trumpa.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo