Robert Downey Jr.: "Težko prenašam njeno nosečnost."

Robert Downey Jr. težko prenaša ženino nosečnost. (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Story
30. 12. 2011

Igralec Robert Downey ml. bo kmalu postal očka malega sinka. No, trenutno pa verjetno bolj buri duhove z novim filmom o Sherlocku Holmesu, v ka­terem igra glavno vlogo in s katerim že rušijo rekorde po svetu. Vseeno pa nas je tokrat malce bolj zanimalo njegovo zasebno življenje in to, da bosta z ženo kmalu zibala …

Igralec, producent in glasbenik Robert Downey ml. se je rodil leta 1965 v New Yorku kot najmlajši sin igralca Roberta Downeyja in igralke Elsie. Prvo vlogo je dobil že s petimi leti, in sicer v očetovem filmu Pound. Ko so se starši leta 1978 ločili, se je z očetom preselil v Kalifornijo.

Igralska nadarjenost ga je gnala naprej, tako da je pri 17 letih zapustil šolo in se preselil v New York z željo, da postane igralec. Da bi preživel, je delal vse mogoče: bil je natakar, prodajal je čevlje in se zaposlil tudi v nočnem klubu.

Leta 1985 so ga opazili v Saturday Night Showu, kar mu je omogočilo vloge v mladinskih filmih. Preselil se je v Hollywood, preboj pa je doživel z vlogo v filmu o Charlieju Chaplinu.

Seveda ga je slava zadela tako na hitro, da se ni najbolje znašel. Padel je v svet drog in alkohola, končal je v zaporu in na zdravljenju, zaradi česar je poniknil za dolgih pet let. Divje je bilo tudi njegovo ljubezensko življenje.

Imel je afero s Sarah Jessico Parker in Mariso Tomey, nato pa se je leta 1992 poročil z igralko Deobrah Falconer, s katero ima tudi sina India Falconerja Downeyja. Leta 2001 so ga ujeli z večjo količino kokaina in heroina. Takrat je Marisi prekipelo, zato ga je zapustila in odpeljala sina.

Čez dve leti je spoznal igralko Susane Levine in se z njo leta 2005 tudi poročil. In februarja pričakujeta svojega prvega otroka.

Story: Že veste za spol otroka?

“Sina bova dobila,” pravi Robert, “mislim pa, da se sam težje znajdem kot pa moja žena. Ti podivjani hormoni in nihanje razpoloženja … Res je naporno.”

Story: Je res, da niste od soproge izvedeli, da boste dobili otroka?

“Čudovito je, da je Susane noseča. Pred nekaj tedni me je poklical njen oče in mi povedal krasno novico. Njeni starši so presrečni in res ni pomembno, katerega spola bo otrok, samo da bo vse v redu.”

Napisala Sandra Bratuša
Fotografije Profimedija.si

Več v reviji Story

Nova Story že v prodaji

Story