Robert Redford se še ne namerava upokojiti!

Robert Redford se še ne namerava upokojiti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
9. 10. 2018

Legendarni igralec Robert Redford je pred kratkim dejal, da odhaja v pokoj, zdaj pa pravi, da je bila to napačna izjava oziroma da so jo ljudje mogoče narobe razumeli.

Dejal je namreč, da končuje kariero in da bo film The Old Man and The Gun, ki ga trenutno promovira, njegov zadnji film. “Če bom šel v pokoj, se bom povsem po tihem umaknil izpred kamer, a o tem res ne bi smel govoriti, ker gre potem vsa pozornost drugam.”

Trenutno se želi Redford osredotočiti na promocijo kriminalne komedije, ki jo je posnel. Na vprašanja o tem, ali je to njegov zadnji film, pa odgovarja, da naj to ostane skrivnost. Prepričan pa je, da bo film hit, saj zgodba govori o resničnih dogodkih o človeku, ki je oropal 17 bank in so ga prav tolikokrat ujeli in strpali v zapor, on pa je vsakič pobegnil.

“Film je zelo optimističen za to pesimistično obdobje, v katerem živijo,” pravi Redford, ki je želel posneti nekaj optimističnega, kar bi občinstvu privabilo nasmeh na obraz. Igralec pa tudi rad govori o dogajanjih v Hollywoodu in pravi, da je v teh 60 letih kariere največja sprememba gibanje Me Too proti spolnemu nadlegovanju. “Dejstvo, da imajo ženske zdaj glas, ki se daleč sliši in se bo slišal še dlje, saj so bile res potisnjene vstran. Sam pa sem zelo srečen, da sem lahko priča vsem tem dogodkom. Bil je že čas, da stvari pridejo na plano in da se nekaj spremeni,” pravi Redford.

Sicer pa je Robert Redford eden od najbolj liberalnih igralcev Hollywooda. Je ustanovitelj in zaščitnik filmskega festivala Sundance, vse močnejše institucije, ki spodbuja in potiska v ospredje filme, ki so daleč od komercialnih. Sam zase pravi, da mu je šlo vedno na živce, da je veljal za lepotca. A kaj hitro se je pokazalo, da je za lepo fasado tudi zelo inteligenten igralec, ki ima svojo pamet in se ne pusti voditi. Danes je njegov obraz razbrazdan, a še vedno je privlačen. Nekateri namigujejo, da je pred leti tudi sam podlegel in šel pod nož lepotnega kirurga, a o tem ne govori. “Povem vam, če bi takrat našli drugega lepotca svetlih las, ki ne bi imel svojih stališč in bi samo kimal, bi me Hollywood zavrgel, kot se je to na primer zgodilo z Brigitte Bardot. Tako pa ga ni bilo in ostal sem …”Kljub lepoti in popularnosti ni nikoli veljal za ženskarja. Leta 1958 se je poročil z Lolo van Vagnern, s katero je bil poročen do leta 1985. V zakonu so se jima rodili štirje otroci. Najprej sta imela sina Scotta, ki je kmalu po rojstvu umrl, leta 1960 se je rodila hčerka Shauna, pozneje se jima je leta 1962 rodil sin James in čez štiri leta še hčerka Amy. Danes ima še pet vnukov. Po ločitvi je bil igralec nekaj let v zvezi s Sonio Braga. Potem je spoznal slikarko Sibylle Szaggars, s katero se je poročil leta 2009.Besedilo: Sandra Bratuša// Fotografije: Profimedia

Priporočamo