Rodila je Kate Middleton

22. 7. 2013

Velika Britanija se veseli, na svet je namreč prijokal najbolj zaželen dojenček tega leta - nov član kraljeve družine.

V zasebnem krilu Lindo bolnišnice St. Mary v Paddingtonu v osrednjem Londonu, kjer je pokojna princesa Diana leta 1982 rodila princa Williama in nekoliko pozneje drugega sina, princa Harryja, je na svet prišel še en član kraljeve družine.

31-letna Kate Middleton je povila dečka, ki je tretji v vrsti za krono (za dedkom in očetom). Fantek je tako na svet prijokal 22. julija ob 16.24 uri popoldne po lokalnem času, ob rojstvu pa naj bi tehtal 3,6 kilograma.

Po poročanju medijev je sicer Kate imela rok 13. julija, spol novorojenčka pa je do zadnjega ostal največja skrivnost. Stavnice so napovedovale, da se bo rodila deklica z imenom Alexandra.

Za zdaj se še ne ve, ali je rodila tako, kot si je želela, torej po naravni poti. Prav tako se še ne ve ime novorojenčka. Znano pa je, da je Kate v času poroda ob strani stal njen soprog princ William, in da se mamica in dojenček počutita dobro.

Po izpustitvi iz porodnišnice dojenčka čaka domovanje v Kensingtonški palači, del katere sta William in Kate pred časom prenovila. V njej je nekoč živela princesa ljudskih src Diana, kraljica Viktorija pa je v tej palači rodila štiri sinove in pet hčera.

Mlada družinica naj bi prvih 14 dni preživela skupaj, po očetovskem dopustu pa se bo princ William vrnil v službo v RAF, kjer opravlja delo pilota v reševalnih akcijah.

Kraljevi par za rojstvo prvega otroka že dobiva čestitke in darila z vseh koncev sveta. Slovenci smo na britanski dvor poslali zibelko Kiara LOVE, o kateri lahko več preberete v novici Bo kraljevi par zibal v slovenski zibelki?