Ta mali princ ukradel vso pozornost, kraljeva družina je bila takoj v drugem planu!

8. 5. 2024
Deli
Ta mali princ ukradel vso pozornost, kraljeva družina je bila takoj v drugem planu! (foto: Profimedia)
Profimedia

Šlo je za posebno priložnost, a on se ni dal motiti ...

Kraljevi malčki so vedno v središču pozornosti - že od trenutka, ko privekajo na ta svet. Tako je v vsaki kraljevi družini, in tudi švedski aristokrati spadajo med slednje. No, kaj pa se zgodi, ko malčki morajo sodelovati v kraljevih protokolih? Pogosto nekaj nepredvidenega ...

Nedavno je sin princa Williama in Kate Middleton, Louis, proslavil šesti rojstni dan, malce pozneje pa so na Švedskem obeležili rojstni dan njihovega kralja Carla XVI Gustafa, ki je dopolnil 78 let. Ob tej priložnosti so se zbrali vsi člani družine, tudi najmlajši - in med njimi je očarljivi mali princ Julian. Malček je le težko zadrževal svoja čustva na balkonu kraljeve palače v Stockholmu, njegove fotografije pa so kaj kmalu obkrožile svet.

Profimedia

Triletni fantič je stal ob svojih starših, princesi Sofii in princu Carlu Philipu, ter ob starejših bratih, sedemletnem princu Alexandru in šestletnem princu Gabrielu. Starejša fanta sta vse skupaj precej bolje prenašala in sta veselo mahala ter pozirala, medtem ko so se državljani zbrali, da bi svojemu kralju zaželeli vse najboljše.

Profimedia

Mali Julian je bil večino časa nemiren in svojih občutkov ni mogel skriti. Malce je kazal jezik, zato je številne spomnil na princa Louisa, ko se je pojavil na balkonu Buckinghamske palače leta 2022, na rojstnem dnevu njegove prababice, kraljice Elizabete II.

Louis je imel takrat samo eno leto več, kot jih ima danes Julian, a osvojil je vse simpatije. Bil je po otroško razposajen, tako da so takrat nastali nepozabni prizori, ki se jih bo z veseljem spominjal celo življenje. Tako kot se jih bo mali Julian, ki je s svojo neposrednostjo takoj osvojil srca državljanov, pa tudi drugih oboževalcev švedske kraljeve družine po celem svetu.

V Stockholmu pa so se ob kraljevem rojstnem dnevu zbrali številni pripadniki družine, kraljica Silvia, prestolonaslednica Victoria s soprogom Danielom in njunimi otroki. Manjkala je princesa Madeleine, najmlajši otrok kralja in kraljice. Sama z družino trenutno živi v ZDA. Njen soprog je namreč zavrnil kraljevi naziv in švedsko državljanstvo.

Profimedia

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk