Roman Abramovič: Glasbeni navdušenec je kupil koncertni prostor

Vir: Lea
14. 7. 2011

Eden od najbolj bogatih ruskih bogatašev, ki živijo na Otoku, Roman Abramovič, je pred dnevi opravil še en velik posel – kupil je zasebni klub, ki ga želi postopoma spreme­niti v najbolj ‘in’ koncertni prostor na Otoku.

Angleški mediji pišejo, da je klub Under The Bridge zadnji veliki nakup bogataša, ki se že ponaša z nekaj ogromnimi jahtami ali že skoraj ladjami, zbirko nepregledno dragih umetnin in tisto, po čemer je po svetu najbolj znan – z lastništvom nogometnega kluba Chelsea.

Pred dnevi pa se je bogati Roman podpisal še pod lastništvo prostorov, ki ležijo pod stadionskim kompleksom Stamford Bridge, za nepremičnino pa je odštel skoraj 25 milijonov angleških funtov. No, redko nasmejani Rus vseeno ni prav finančno ogrožen, saj je moral v začetku leta prvič javno razkriti, da ima pod palcem 11 milijard britanskih funtov.

V klubu ‘Pod mostom’ je prostora za 600 sedežev, Abramovič pa ga želi spremeniti v najbolj zaželen koncertni prostor v Londonu. Njegovi prijatelji in znanci so angleškemu Independentu povedali, da Abramovič zdaj vse večere preživlja v klubu ter sprašuje obisko­valce, kaj menijo o novem ozvočenju koncertnega prostora. Gospod lastnik je najel tudi slavnega oblikovalca Jamesa Cafarellija, ki je popolnoma prevetril notranjost starega kluba. Slavni gostje imajo zdaj na voljo tudi posebni VIP-vhod, ki povezuje klub s hotelom, tako da nimajo več težav z oboževalci.

Snubi tudi Rolling Stonese

Prijatelji trdijo, da je Roman veliki glasbeni navdušenec in njegovi načrti s klubom so zelo resni. Želi si, da bi v teh prostorih kmalu zaigrala tudi skupina Rolling Stones, gostil pa je že Amy Winehouse in skupino Kings of Leon. Po njegovem naročilu je nastala razkošna garderoba za izvajalce, ki je s kopalnico, kuhinjo in ogromno televizijo (ter ohlajeno penino) kar stanovanje v malem, kupil je najboljše ozvočenje v Evropi, po stenah pa razporedil predmete iz glasbene zgodovine.

Prostori pod domovanjem nogometne ekipe modrih so se nekdaj imenovali Purple. Tja so radi zahajali nogometaši Chelsea in tudi šolarji iz okoliških javnih šol.

V klubu je na voljo sedem zasebnih lož, najem ene za ves večer bo stal okoli tisoč evrov, dogovarja pa se tudi s televizijskimi postajami, saj si želi, da bi iz kluba Under The Bridge potekale tedenske glasbene oddaje v živo. Prepričan je, da se bo ogromni vložek kmalu povrnil.

Kaj ima v lasti bogati Roman?

- 16 stanovanj, hiš, vil in dvorcev po vsem svetu (največ nepremičnin ima na Otoku),
- 22 bančnih računov, na katerih naj bi bilo 72 milijonov funtov in 25 milijonov funtov v obliki delnic,
- sedem avtomobilov,
- šest podjetij,
- več zasebnih letal in jaht (jahta Eclipse stane približno 350 milijonov funtov, boeing 767-300 pa je najdražje zasebno letalo v Rusiji).