Ronnie Wood: Boj s pljučnim rakom

Ronnie Wood: Boj s pljučnim rakom (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
22. 8. 2017

Član legendarne skupine Rolling Stones Ronnie Wood je imel pred tremi meseci težak boj z rakom. To je bila njegova najtežja življenjska bitka.

Roker Ronnie Wood (70) pravi, da se je že hotel posloviti od svoje družine. Teden dni pred operacijo, ko so mu zdravniki še delali preiskave, se je odločil, da ne bo šel na kemoterapije, če bi se rak razširil. "Nisem se mogel sprijazniti z dejstvom, da bi lahko izgubil lase," pravi Ronnie.

Med povsem rutinskim pregledom, ki ga Ronni vsake toliko opravi, so mu zdravniki odkrili raka na pljučih. Takrat so ga tudi urgentno operirali in mu odstranili del pljučnega krila. "Ko mi je doktor povedal, kaj je odkril, sem mu samo dejal, odstranite to reč ven iz mene."

Ronnie je leto dni pred to strašno diagnozo prenehal kaditi. "No, če sem povsem iskren, me diagnoza niti ni tako zelo presenetila. Nekako od leta 2002 nisem šel na kontrolo pljuč, res sem bil nema-ren," pravi Ronnie in dodaja, da mu je bila največja opora v teh težkih trenutkih soproga Sally. "Bil sem pripravljen na najhujše, a po drugi strani sem kar nekako verjel, da bo na koncu vse v najboljšem redu," je optimističen Ronnie. Poleg tega pa se je odločil, da ne bo šel na kemoterapije, če se bo rak razširil. "No, rak se ni razširil in res mi ni bilo treba prestati še zdravljenja s kemoterapijami."

Zdaj se glasbenik dobro počuti in hodi na kontrole na vsake tri mesece. "Počutim se, kot da sem dobil drugo pril jem družinskem krogu, njegova poročna priča pa je bil kolega, roker Rod Stewart (72), ki ima tudi veliko mlajšo soprogo. Na poroki pa je bila tudi Ronniejeva starejša hčerka Leah Wood, ki je bila takrat stara 34 let – kakor nevesta. Zanj je to tretji zakon in že takrat je dejal, da si želi imeti še otrok. Ta želja se mu je uresničila in je dobil naenkrat kar dve deklici. No, Ronnie ima sicer štiri otroke in že kar devet vnukov.

Sandra Bratuša

Priporočamo