Ryan Reynolds in dolga pot do uspeha

Rad je neopazen
Igralec se velikokrat sprehaja po mestu in deluje kot povsem navaden moški. (foto: Foto: Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní) Foto: Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní
Vir: Story
18. 5. 2019

Igralec Ryan Reynolds se ponaša z mnogo nazivi: najbolj seksi frajer, najbolj seksi očka, najbolje oblečen moški na svetu in eden od najpriljubljenejših igralcev ta hip …

In ta igralec, za katerim vzdihujejo ženske po vsem svetu, je zdaj zelo blizu Slovenije. V Rovinju na Hrvaškem namreč snemajo film z naslovom The Hitman's Bodyguard, v katerem nastopajo še nekateri zvezdniki, med drugim Samuel L. Jackson in Salma Hayek. Ryan (42) prihaja iz Kanade in tako kot mnogo hollywoodskih igralcev je tudi sam začel kariero na televiziji.

Največkrat so mu ponujali dramske in humoristične vloge, prepoznaven pa je postal z vlogo v sitcomu Dva dečka in dekle. Je pa Ryan imel veliko srečo, da se ni ustavil le pri televizijskih vlogah kot nekateri igralci, ki so tam ostali vso kariero. V zvezdniškem svetu namreč obstaja neko nepisano pravilo, ki deli igralce na televizijske in filmske. Na srečo so ta pravila v današnjem svetu postala malce bolj ohlapna.

Ryan se je rodil v Vancouvru 23. oktobra 1976, torej je po horoskopu tehtnica. Je najmlajši od štirih otrok. Mama Tammy je bila včasih prodajalka, oče Jim Reynolds je delal v živilski industriji, bil pa je tudi polprofesionalni boksar. Dva od njegovih starejših bratov sta policista. Igralec ima sicer irske korenine. Ker so bili njegovi igralski začetki bolj klavrni, je najprej hotel igranje obesiti na klin. Že v šoli ga niso sprejeli v dramski krožek, pa tudi pozneje njegove vloge v nekaj TV-serijah niso prinesle uspeha. Tako se je znova vrnil v Vancouver, kjer je nekega večera srečal prijatelja, igralca Chrisa Martina, ki ga je motiviral, da sta šla skupaj v Los Angeles.

Tam je dobil vloge v filmih Coming Soon ter Dick in Finder's Fee. V seriji The Odyssey pa je zaigral v 13 epizodah. Leta 2002 je dobil glavno vlogo v komediji National Lampoon's Van Wilder, zaigral pa je tudi v kanadskem filmu Foolproof. Potem je prišel film, s katerim je opozoril, in sicer Rezilo: Trojica, v katerem je zaigral Hannibala Kinga. Pojavil se je v komedijah, kot so Adventureland, Katera je prava, Waiting, Samo prijatelja in Chaos Theory. Leta 2009 je upodobil Wada Wilsona v filmu Možje X na začetku: Wolverine, čez dve leti pa Zeleno svetilko v istoimenskem filmu.

Imel je tudi glavne vloge v filmih, kot so Snubitev, Paperman in Zakopan. Preboj se je zgodil s filmom Deadpool leta 2016, pripravlja pa se že nadaljevanje filma. A šele takrat, ko konča snemanje filma The Hitman's Bodyguard. Za kar nekaj vlog se je moral Ryan dobro fizično pripraviti in je treniral kot profesionalni športnik.

Te dni se v kinih predvaja znanstvenofantastični triler Sled življenja, ki ga je režiral Daniel Espinose, v katerem Ryan igra ob boku Jaka Gyllenhaala in Rebecce Ferguson. Gre za zanimivo zgodbo o šestčlanski posadki mednarodne vesoljske postaje, ki je na robu enega od večjih odkritij v zgodovini civilizacije; gre za prvi dokaz življenja na Marsu.

Njegova pot do slave ni bila preprosta, a ta 188 cm visoki igralec je postajal vedno bolj priljubljen, še najbolj pri ženskah, seveda. Po medijih so tako začele krožiti zgodbice o njegovih ljubezenskih avanturah, pripisovali so mu Rachel Leigh Cook in Alanis Morissette. V zakonski stan je skočil dvakrat, in sicer je bil med letoma 2008 in 2011 poročen s Scarlett Johansson, leto dni po ločitvi pa se je poročil prav tako z igralsko kolegico Blake Lively, s katero imata hčerki Ines in James.

Njun zakon je srečen in zelo stabilen, a je na podelitvi zlatih globusov strastno poljubil igralskega kolega Andrewa Garfielda, ki ga poznamo iz filma Spiderman. Marsikdo je bil šokiran, a je bila scena zaigrana in igralca sta se zelo zabavala, ko sta videla odziv ljudi.

Nato je Ryan še dejal, da se njegova soproga bolje poljublja. Igralec očitno rad šokira, saj je nekoč, kar tako, novinarjem do potankosti opisal seksualne navade žene Blake (31), ki je bila pred Ryanom v dolgoletni zvezi s kolegom iz serije Opravljivke, Pennom Badgleyjem (32).

Potem ko se je Ryanu rodila še druga hčerka, se je pošalil, da ima zdaj v družini neenakopraven položaj, saj je v manjšini. Igralec skoraj praviloma igra zabavne, pametne in trdožive karakterje, a v resnici je nekoliko drugačen. Povsem odkrito je spregovoril na primer o svoji anksiozni motnji, ki ga spremlja že od najstniških dni. Priznal je tudi, da je leta 2016 doživel lažji živčni zlom. “Priznam, imam anksiozno motnjo. Zdi se mi, da že od nekdaj. In to ni zabavno. Pri tem seveda ne gre samo za prehodno obdobje, takrat se počutim, kot bi me vleklo v črno luknjo,” priznava igralec. Rahel živčni zlom pa je doživel po premieri prvega dela filma Deadpool, pred tremi leti.

V službi mu tesnobo uspe preusmeriti skozi like, ki jih igra. Priznava, da je bil zdaj pod velikim pritiskom zaradi snemanja nadaljevanja uspešnega Deadpoola, saj se je zavedal, da ljudje pričakujejo nadgradnjo tistega, kar so imeli priložnost videti v prvem delu. “Ko gre za neka pričakovanja publike, moji možgani to zaznajo kot nevarnost,” priznava igralec. Najbolj ga skrbi to, da se skozi svoje filmske vloge kaže kot duhovita, hudomušna in zelo pametna oseba. Ko pa stopi pred oboževalce, ti ugotovijo, da je Ryan povsem preprost človek, ki ima bore malo skupnega z liki, ki jih upodablja.

“V mladosti sem bil velikokrat v zelo stresnih situacijah, kar zagotovo pusti posledice. Moj oče je bil tisti lik, ki je vse svoje osebne težave prenesel na družino, predvsem na nas otroke, seveda,” pravi Ryan in dodaja, da je v mladosti veliko časa preživljal na zabavah, da bi vsaj za hip pozabil na tesnobo, ki ga je dušila in zaradi katere se je ponoči zbujal. “Zelo težko je, če se v mladosti otepaš z nespečnostjo.” Ryan je nekaj časa tudi jemal lažje droge, a ko je nekaj njegovih prijateljev zaradi tega umrlo, se je streznil in si rekel, da tega ne bo več počel. Zdaj je predan družinski oče in mamila so preteklost.

Igralec je bil dolga leta v zelo slabih odnosih z očetom, k spravi ga je spodbudila njegova žena Blake. Kmalu potem ko sta zakopala bojno sekiro, leta 2015, je namreč njegov oče, ki je imel Parkinsonovo bolezen, umrl. “Moj oče ni nikdar rekel, da me ima rad. Vendarle pa je na koncu dejal, da je zelo ponosen name. In to je bilo zame dovolj,” je priznal Reynolds. Tik pred njegovo smrtjo se je odločil še za eno lepo gesto, ki bo pokojnega za vedno povezovala z družino. Hčerko je Ryan poimenoval po pokojnem očetu, James. “Z Blake se nama je to zdelo prav,” je dejal in dodal, da so pač vsi družinski odnosi nekoliko zapleteni. Po njegovem mnenju pa je treba vztrajati, v dobrem in slabem. “Če se osredotočiš na boljše stvari, prideš bolje skozi življenje, to sem ugotovil tudi sam.”

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story9/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 9/2019

Story 9/2019, od 25. 04. 2019