S koncerti so se poklonili glasbenemu velikanu Oliverju Dragojeviću

S koncerti so se poklonili glasbenemu velikanu Oliverju Dragojeviću (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
6. 12. 2018

Turneja v spomin na veliko glasbeno legendo Oliverja Dragojevića je za sabo pustila velik nabor lepih in večnih hitov, med drugim njegovo Cesarico, ki so jih po večjih slovenskih mestih zapeli Tony Cetinski, Davor Radolfi, Jasna Zlokić, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Tedi Spalato, Klapa Bonaca, Jure Brkljača, Danijela in Oliverjeva spremljevalna skupina Dupini.

Koncerti so bili nabiti s čustvi, predvsem pa z veliko lepe energije. Kot je rekel Tony Cetinski: “Oliver bi želel, da se tudi zabavamo, ne da samo točimo solze!” Tako so izvajalci poskrbeli tudi za obilo dobrega razpoloženja, a na trenutke so bila čustva za nekatere le premočna.

Oliverjev tesni prijatelj Davor Radolfi se je med pesmijo Moj lipi Anđele na odru popolnoma strl in ni mogel zadržati solz, tako da je konec pesmi z njim odpelo občinstvo. Družina Oliverja Dragojevića je želela, da bi se lahko njegovi oboževalci poslovili od njega in njegovih večnih melodij tako, kot bi to želel Oliver.

Oliver koncert

Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi so prepevali njegovi najbližji prijatelji, s katerimi je Oliver za časa svojega življenja in bogate glasbene kariere navezal pristne človeške in prijateljske odnose. To so Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi, Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača, Danijela in skupina Dupini.

Na odru so nastopajoče spremljali Dupini, ki so bili z Oliverjem več kot 25 let. “Turneja je bila sicer dogovorjena že pred leti in bi se morala zgoditi pred dvema letoma, seveda skupaj z Oliverjem. Zaradi Oliverjeve bolezni smo se nato odločili, da turnejo prestavimo na takrat, ko bo okreval. Ampak to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo,” nam je zaupal Goran Franić - Njoko iz Dupinov.

Dupini, Oliverjevi najtesnejši prijatelji in glasbeni velikani, so se v podporo Oliverjevi družini odločili, da mu posvetijo posebno turnejo, kjer bodo skupaj z zvestimi oboževalci zapeli v spomin njemu – enemu in edinemu, človeku, ki smo ga vsi ljubili in oboževali, in tistemu, ki mu z največjim poklonom rečemo, da je bil eden največjih glasbenih velikanov našega časa. “Navsezadnje je to tisto, kar bi si Oliver tudi sam želel,” meni njegova družina.

Priporočamo