S potezo je na pogrebu Charles pokazal, kaj čaka Harryja, ne piše se mu dobro

S potezo je na pogrebu Charles pokazal, kaj čaka Harryja, ne piše se mu dobro (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2022

Ni skrivnost, da si je kralj Charles že nekaj časa želel narediti red v britanski kraljevi družini.

Po smrti kraljice Elizabete je jasno, da se bo v britanski kraljevi družini marsikaj spremenilo in kralj Charles je že večkrat napovedal, da bo ob njegovem prihodu na prestol naredil temeljito čistko.

Med njegovimi prvimi nalogami bo tako tudi nov zakon, ki bo narekoval, kdo ga lahko nadomesti. Kralj si tako želi, da bi bilo odslej veliko manj delovnih članov britanske kraljeve družine, ki bi ga lahko nadomestili v primeru, ko sam zaradi odsotnosti ali bolezni ne bi uspel opraviti, kakšno od nalog.

Že zdaj je jasno, da to ne bosta njegov sin Harry in kraljičin sin Andrew.

Po pisanju Daily Maila si Charles želi, da bi ga ob takšnih izrednih dogodkih zamenjala lahko le princesa Anne ali pa mlajši brat, princ Edward.

To pa je bilo jasno tudi že na pogrebu kraljice Elizabete, ko tako Harryju kakor tudi Andrewu ni bilo dovoljeno, da bi nosila vojaško uniformo, saj nista več aktivna člana monarhije. S tem je Charles že nakazal, kakšna bo njuna vloga v prihodnosti monarhije.

Vse se zdi, da Harryja in Andrewa ne čaka nič kaj dobrega in da bosta po pogrebu bolj ali manj odrezana od kraljeve družine.