S Tino Turner je bilo pred njeno smrtjo takole, bolečine ji niso bile prihranjene, prizadela jo je ta tragedija

S Tino Turner je bilo pred njeno smrtjo takole, bolečine ji niso bile prihranjene, prizadela jo je ta tragedija (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

Glasbeni svet žaluje za divo, ki se je za vedno poslovila.

Tina Turner se je zapisala v srca številnih oboževalcev, ki so z veliko žalostjo sprejeli novico, da je umrla. Diva soula in rock‘n‘roll babica, kot so jo klicali številni, se je za vedno poslovila v Švici, v njeni drugi domovini. Tam je že vrsto let živela s svojim soprogom Erwinom Bachom, sicer nemškim producentom. V zadnjih letih se je povsem umaknila iz javnosti.

Preberite še: Katarina Čas danes obžaluje, da doma nima fotografije z Leonardom DiCapriem, to je pravi razlog zakaj

V svoji avtobiografiji, ki je izšla pred petimi leti, je razkrila, da je v enem trenutku svojega življenja razmišljala tudi o najbujšem, rešil pa jo je prav njen soprog - podaril ji je svojo ledvico. Kot je dejala, je že prej premagala raka in preživela možgansko kap. Ko je začela verjeti, da se njeno zdravje izboljšuje, so ji odpovedale ledvice.

V knjigi je med drugim zapisala, da so njene ledvice delovale le 20-odstotno in so hitro propadale. "Pred mano je bila izbira: redne dialize ali presaditev ledvice. Možnosti za darovalca pa so bile slabe. V tistem času je bila Švica po številu darovalcev med najnižjimi v Evropi, to pa je pomenilo, da jaz - pri 75 letih - nikoli ne bom vpisana na seznam čakajočih."

Njen soprog Erwin pa je dejal, da si ne želi druge žene in ne drugega življenja ter predlagal, da ji darujesvojo ledvico. Kljub temu, da je bila operacija za njo nevarna, so jo leta 2017 opravili. Leta 2022 je doživela še eno tragedijo - umrl je njen sin Ronnie, ki je imel takrat 62 let. To jo je močno zaznamovalo in prizadelo. Bil je bolan, saj je trpel za rakom debelega črevesja in  aterosklerotično boleznijo srca. Včeraj se je mirno poslovila, kot je sporočil njen tiskovni predstavnik. Za seboj je pustila veliko glasbeno dediščino in večne spomine.

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.