Salma Hayek razkrila recept za srečni zakon

Salma Hayek razkrila recept za srečni zakon (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
16. 11. 2018

Lepa igralka Salma Hayek je že devet let srečno poročena z nesramno bogatim francoskim poslovnežem Françoisem-Henrijem Pinaultom.

Nekakšno splošno mišljenje je, da je seks eden najpomembnejših, če ne celo najpomembnejši del za uspešno in harmonično razmerje. Mehiško-ameriška igralka, producentka in nekdanji model Salma Hayek pa ima o tem nekoliko drugačno mnenje. Pravi, po njenem seks ni ključ do srečnega zakona. “Seks je bolj stranski učinek. In prosim, nikakor ne vsak dan! Če seksaš vsak dan, vse skupaj hitro izgubi svoj šarm. Pomembno pa je, da ohranjaš kemijo.” In kako lahko to sploh deluje?

“Tudi če te včasih pestijo dvomi o samem sebi, se moraš počutiti seksi. Sama se velikokrat pričkam s seboj, ko gre za to, kako dojemam lastno telo. A sem se naučila biti v nekakšni harmoniji. Trudim se, da bi občutila prav vsako mišico svojega telesa. To je seksi! Seksualnost, ki jo drugi vidijo v tebi, je pravzaprav tvoje veselje do lastnega telesa. Čutom je treba pustiti, da spregovorijo, in to je tisto, kar je seksi. Tudi ko človek pleše, ne deluje vedno dobro, a preprosto je treba plesati naprej,” pravi igralka, ki je očitno našla ravnovesje v partnerstvu s svojim soprogom.

Zakonca imata 10-letno hčerko Valentino, Henri pa ima iz prejšnjega zakona z Dorothee Lepere sina Francoisa (20 let) in hčerko Mathildo (17 let). Iz zveze z manekenko Lindo Evangelista (53 let) pa ima 11-letnega sina Augustina. “Srečna sem, ker sem se poročila s pravim moškim,” je po toliko letih še vedno zadovoljna Salma. “Drug drugemu sva v veliko oporo in najraje prosti čas preživljava doma s svojo hčerko in drugimi otroki.”

Poroka v Benetkah

Hollywoodska zvezdnica in francoski poslovnež François-Henri Pinault (56 let), predsednik uprave podjetja Kering, čigar družinsko premoženje ocenjujejo na 13,8 milijarde dolarjev, sta se spoznala in zaljubila leta 2006. Čez eno leto je Salma naznanila, da sta zaročena, septembra istega leta pa je luč sveta ugledala njuna hčerkica Valentina Paloma. Vse pa ni bilo vseskozi rožnato, saj sta se leta 2009 za krajši čas razšla. A kljub temu nista dolgo zdržala narazen in sledila je poroka v Parizu.

Poročne zaobljube pa sta si izmenjala še v Benetkah. Torej sta poročena že skoraj 10 let in očitno sta našla recept za srečen zakon. “Skupaj se moraš smejati in vedno znova raziskovati nove stvari. Skupaj se moraš zabavati in ohranjati romanco,” je prepričana zvezdnica, ki sicer zelo ceni svoje igralske dosežke, a je kljub temu bolj ponosna na svoje zasebno življenje.

“Dober zakon, poln ljubezni, je moj največji dosežek. Moj dom je tam, kjer je moj mož,” pravi romantična temnolaska in dodaja: “Moj mož je doma. Vse, kar je iz družinskega jedra, pa je pustolovščina, ki jo doživljaš skupaj.” Zakonca s hčerkico, ki jo Salma označuje za čudež, večino časa preživita v Londonu.

Rada bi igrala babico

Pri 52 letih je Salma videti res bombastično in iz nje kar kipi seksapil. Zelo pa so ji presedle seksi vloge in komaj čaka, da zaigra nekaj bolj resnega. “Si predstav­ljate, kako zelo dolgočasno bi bilo do konca igrati samo seksi vloge? Da bi se kar ustrelil,” pravi o igranju Salma in dodaja, da bo najbolj srečna, ko bo nekega dne lahko zaigrala mamo ali babico. Igralko je nedavno z obnovitvijo poročnih zaobljub presenetil tudi njen soprog in jo odpeljal na rajski otok Bora Bora.

Presenetila s sivimi lasmi

Ko je na svojem profilu objavila fotografijo s sivimi lasmi, je šokirala vse oboževalce. Čeprav so se številni spraševali, kako je mogoče, da je tako hitro osivela, so se hitro pomirili, saj gre le za novo barvo las. Za vse je kriva vloga v novem filmskem projektu The Hummingbird Project. Novo pričesko je zakrivila frizerka slavnih Jennifer Yapez. Salma je z novo frizuro dokazala, da siva barva ni rezervirana samo za babice, saj ji izjemno pristaja in številni se že sprašujejo, ali bo novo barvo las obdržala tudi po koncu snemanja.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia