Samo večer pred smrtjo je Aki Rahimovski svojemu sinu namenil te besede, njegova skrb je bila nesporna

Samo večer pred smrtjo je Aki Rahimovski svojemu sinu namenil te besede, njegova skrb je bila nesporna (foto: Goran Antley) Goran Antley
24. 1. 2022

Pevec skupine Parni valjak, ki je v 67. letu preminil v soboto, je bil resnično velik in srčen človek.

To dokazujejo tudi besede Akija Rahimovskega, ki jih je izrekel v svojem zadnjem pogovoru s sinom Kristijanom. Kot je poročal Večernji list, pri tem pa se je skliceval na zanesljive vire, je sina pozval k previdnosti: "Vidiš, da korona nori, samo pazi na zdravje, ne kadi, pazi nase in na svoje bližnje."

Aki in njegov sin sta bila res povezana, pogosto sta se pogovarjala po telefonu, tako da sta se slišala tudi dan pred pevčevo smrtjo. Po poročanju Večernjega lista se je Aki skupaj s svojo partnerko in hčerko naslednji dan podal na izlet v okolico Novega mesta, a mu je postalo slabo. Partnerka je takoj poklicala reševalce, a je bilo žal ob prihodu zdravnika že prepozno.

Sin Kristijan se je od svojega očeta poslovil tudi prek družbenega omrežja Instagram. Objavil je sliko, na kateri ga Aki drži v naročju, ko je bil še dojenček in mu namenil čudovite besede.

"Očka, prezgodaj si odšel. Veliko prezgodaj. Ljudje pravijo, da je tako hotel Bog... Bolj sva bila povezana s pesmimi kot z besedami, drugače nisi vedel. V glavi nisi znal stopiti s tega odra, približal sem ti se samo s pesmijo. Lahko bi dosegla več, očka. Neskončno me boli. Tolaži me to, da te bom vsaj delno imel v svojih pesmih, tako kot v tistih, ki si mi jih pustil. A to mi zdaj ni dovolj. Ljudje so vedeli vse o nama, a niso vedeli ničesar. Vedela sva jaz in ti. Očka, vsem manjkaš. Zdaj si spočij in zgoraj žuraj s kolegi," je med drugim zapisal globoko užaloščeni Kristijan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristijan Rahimovski (@kiki_rahimovski)