Samski princi, ki še vedno iščejo pravo ljubezen

Samski princi, ki še vedno iščejo pravo ljubezen (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
24. 12. 2017

Princ Harry morda res ni več na voljo, a ni še vse izgubljeno. Na svetu je še kar nekaj princev, ki so še vedno samski in v iskanju tiste prave.

Vas zanima, kdo so ti fantje in kaj v življenju počnejo?

Princ Mateen (26 let), Brunej

Princ Mateen je eden od desetih otrok sultana Hassanala Bolkiaha in njegove nekdanje žene Mariam. Čeprav prihaja iz zelo premožne družine, katere premoženje se ocenjuje na 20 bilijonov dolarjev, pravi, da je zelo preprost fant. Študiral in diplomiral je na vojaški akademiji Sandhurst, lani pa je na Londonski univerzi končal tudi magisterij iz mednarodnih študij in diplomacije. Sicer je zaposlen kot poročnik v brunejski vojski, v prostem času pa se rad druži s prijatelji in ukvarja s športom – boksa, jaha ter igra polo in nogomet.

Princ Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktoum (35 let), Dubaj

Princ Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktoum ali Fazza, pod tem vzdevkom ga poznajo v Dubaju, je sin šejka Mohameda bin Rašida in njegove žene Hind bint Matkoum bin Jume. Tudi on je diplomiral na vojaški akademiji Sandhurst, pozneje pa še na Londonski šoli za ekonomijo. Danes se posveča prinčevskim obveznostim, v prostem času pa se veliko ukvarja s športom – jaha, kolesari, se potaplja in skače s padalom. Ob vsem tem pa tudi piše, in to predvsem romantične pesmi. Ahhh ...

Še vedno iščejo pravo ljubezen

Princ Sébastien (25 let), Luksemburg

Peti in najmlajši otrok vojvode Henrija in vojvodinje Marie Terese, princ Sébastien, ima v žepu diplomo iz marketinga in mednarodnega poslovanja, ki si jo je pridobil na frančiškanski univerzi v Steubenvillu v Ohiu (ZDA). Po diplomi na akademiji Sandhurst pa je letos septembra zaprisegel kot častnik v luksemburški vojski. Sicer pa fant svoj prosti čas zelo rad preživlja na prostem, pleza, smuča in plava. Ob tem pa tudi zelo rad odkriva nove dežele. Hm, ne sliši se slabo, ne?

Še vedno iščejo pravo ljubezen

Princ Husein bin Abdulah (23 let), Jordanija

Princ Husein je najstarejši sin jordanske kraljice Ranie in kralja Abdulaha, ki se je rodil in odraščal v Amanu. Študiral in pozneje tudi diplomiral je iz mednarodne zgodovine na univerzi Georgetown v ZDA, letos pa še na vojaški akademiji Sandhurst v Veliki Britaniji. Danes je zaposlen kot drugi poročnik v jordanski vojski, prevzema pa tudi čedalje več prinčevskih obveznosti. Sicer pa v prostem času zelo rad igra nogomet, boksa, vozi motor ter igra kitaro.

Še vedno iščejo pravo ljubezen

Princ Joachim (25 let), Belgija

Tretji in najmlajši otrok belgijske princese Astrid in princa Lorenza, princ Joachim, je sicer deveti v vrsti za prestol, a ga verjetno ne bo nikoli zasedel. Zato se je posvetil svoji strasti – pomorstvu in dela kot oficir v belgijski mornarici. Sicer pa je končal pomorsko šolo v Bruggu, študiral in diplomiral pa je tudi iz mednarodne ekonomije, menedžmenta in financ na univerzi Bocconi v Milanu.

Še vedno iščejo pravo ljubezen

Foto: Profimedia

Priporočamo