Sarah Ferguson se Meghan Markle zelo smili

Sarah Ferguson danes, ko je stopila v bran mladima vojvodinjama. (foto: Profimedia) Profimedia
21. 12. 2019

Sarah Ferguson, znana tudi kot vojvodinja Yorška, je pokazala sočutje do Meghan Markle.

Odkar sta princ Harry in Meghan leta 2016 javno razglasila, da sta par, je vojvodinja Susseška doživela neskončno javno kritiziranje, ki se je nanašalo na njen videz, skeptičnost glede njenih namenov s Harryjem, nekaj komentarjev je bilo tudi rasističnih itd.

"Meghan mora biti težko, lahko se poistovetim z njo. Verjamem, da je moderna, izjemna in sijajna. Le zakaj Meghan ne more biti sijajna? Ali slavna? Bila sem v njenih čevljih in še vedno sem. Negativnost je v današnjem času skoraj vedno prisotna in za človeka hitro postane žalostna in utrujajoča, ker je naporna in zlobna. Preziram nadlegovanje in resnično mi je žal za bolečino, ki jo po vsej verjetnosti doživlja Meghan. S to bolečino sem se tudi sama spopadla."

Sarah je tudi poudarila, da če si član kraljeve družine je pozornost s strani javnosti neizogibna (to vključuje tudi negativnost). Njeni hčerki, princesi Beatrice in Eugenie, to dobro razumeta, saj sta to izkusili sami in sta zaradi tega razumevajoči do svoje matere. "Beatrice vedno pravi, da sem najbolj napačno razumljena oseba in s tem se strinjam."

Fergie je bila poročena s princem Andrewom, tretjim otrokom kraljice Elizabete II., ki pa sinove izbire ni nikoli povsem odobravala. Vojvoda in vojvodinja Yorška sta se poročila leta 1986 in njun zakon je bil kar srečen, dokler ni leta 1992 izbruhnila afera, v kateri je prišlo na dan, da ima vojvodinja razmerje z ameriškim finančnim svetovalcem Johnom Bryanom. V časopisih se je pojavila fotografija, na kateri John rdečelasi Sarah poljublja stopalo. Kmalu zatem sta vojvoda in vojvodinja objavila, da bosta zaradi nesoglasij nekaj časa živela ločeno. Sporazumno sta se ločila štiri leta pozneje in ostala dobra prijatelja.

Sarah je po ločitvi še 20 let živela v svojem delu palače Windsor, odselila pa se je, ker je mislila, da bodo tako zadeve med njo in takratnim partnerjem postale resne, vendar ni bilo tako. Verjetno bi lahko rekli, da je kar sama poskrbela za nekaj negativnost s strani javnosti, kajne?

Priporočamo