Drama na britanskem dvoru: Kraljevi par najprej ločen, zdaj pa kot kaže spet pred oltar

5. 4. 2024
Deli
Drama na britanskem dvoru: Kraljevi par najprej ločen, zdaj pa kot kaže spet pred oltar (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da bomo morda priča še eni poroki na britanskem kraljevem dvoru.

Že leta se šušlja, da bi lahko Sarah Ferguson in princ Andrew svojemu zakonu dala še eno priložnost, kar pravzaprav ni presenetljivo, saj si je najljubši sin pokojne kraljice Elizabete po ločitvi še naprej delil dom z bivšo ženo, zdaj pa se je pojavila na tradicionalni velikonočni maši. Princ Andrew se je 23. julija 1986 poročil s Sarah Ferguson, nato pa natanko desetletje pozneje šokiral kraljevo družino z odločitvijo, da se ločujeta.

Toda za razliko od ločitve kralja Karla in pokojne princese Diane ter princese Anne in Marka Phillipsa sta Andrew in Fergie ostala izjemno blizu tudi po ločitvi. Pravzaprav sta si vsa ta leta po ločitvi skupaj delila družinsko hišo. Skoraj 20 let pozneje je vojvodinjo Yorško mogoče pogosto videti z bivšim možem na številnih pomembnih kraljevih dogodkih in tako je bilo tudi to veliko noč, ko je Fergie skupaj s preostalo kraljevo družino prispela na tradicionalno velikonočno mašo, vključno s princem Andrewom.

Sarah se je pridružila izbrani skupini starejših članov kraljeve družine v cerkvi, kar je bil tudi Karlov prvi javni nastop, odkar so mu januarja odkrili raka. Prav zato je bilo veliko presenečenje, da se je v ožjem krogu znašla tudi nekdanja svakinja, kar je bilo več kot dovolj za podžig govoric o njeni spravi s princem Andrewom in mnogi sedaj ugibajo, če morda ne bosta še enkrat stopila pred oltar.

No, vsekakor ni zanemarljivo, da se je ob tako pomembni priložnosti in ob takšnem prazniku pojavila v družbi kraljeve družine in bivšega moža, saj je znano, da je kraljeva družina precej tradicionalna v tem, na kakšen način v družbi koga preživlja praznike in pomembne družinske dogodke, zato je povsem mogoče, da bomo v kratkem videli še eno kraljevo poroko, ki pa verjetno vseeno ne bo preveč pompozna, saj sta zakonca nekoč že bila v zakonskem stanu.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk