Sarah Ferguson stopila v bran mladima vojvodinjama

Sarah Ferguson danes, ko je stopila v bran mladima vojvodinjama. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
28. 2. 2019

Vojvodinja Sarah brani Kate in Meghan. 

Pravi, da sta bili z Diano v enakem položaju … Nekdanja soproga princa Andrewa in nekdanja članica britanske monarhije, vojvodinja Sarah Ferguson​, je začutila veliko potrebo, da stopi v bran vojvodinjama Kate in Meghan. Obe namreč že dalj časa vlačijo po časopisih, češ da med njima vlada huda napetost in da sta daleč od tega, da bi bili prijateljici in zaveznici. In pred 30 leti je bilo menda zelo podobno. Tako zdaj pravi mama princes Eugenie in Beatrice.

Vojvodinja Fergie je napisala odprto pismo reviji Hello, in sicer v okviru kampanje proti zlorabam na internetu in družbenih omrežjih. “Sama sem aktivna na Instagamu in Twitterju in hvaležna sem, da lahko tako komuniciram s svetom in ljudmi, ki jih zanima moje humanitarno delo. Vendar pa grem redko čez mejo, da bi brala zlobne komentarje na družbenem omrežju ali pa v revijah. Seveda to ne pomeni, da jih ni, in menim, da je zunaj preveč ljudi, ki jim je dovoljeno pisati in spodbujati sovraštvo,” je zapisala 59-letna vojvodinja. Potem pa je prešla tudi na temo domnevnih nesoglasij med mladima kraljevima družinama.

“Vse skupaj me spominja na čase, ko so želeli spreti mene in pokojno princeso Diano. Prikazovali so naju kot rivalki, pa v resnici nisva bili. Nobena od naju ni v drugi videla tekmice. Ljudje v anonimnosti napišejo marsikaj, česar v živo nikoli ne bi, in to nato spodbudi tudi druge, da se jim pridružijo,” nadaljuje Fergie, ki je bila z Diano v dobrih odnosih že prej, preden sta se poročili na kraljevi dvor. In tudi pozneje sta se pogosto družili. “V palači vedno spremljajo vse komentarje in zelo pazijo, kaj se piše na njihovih straneh. Obstaja tudi možnost cenzure, nekaterih stvari pa preprosto ne morejo kontrolirati.”

Preden se je oglasila Fergie, je v bran vojvodinjama stopil tudi igralec George Clooney, ki je namignil, da takih zapisov ne bi smeli objavljati že zaradi tega, ker je Meghan noseča. Obenem je spomnil tudi na tragedijo princese Diane, ki se je zgodila po tem, ko je z avtom poskušala uiti paparacem, ki naj bi ji sledili.

Tudi avtorica biografije o princu Harryju, Kate Nicholl, ki dolgo spremlja kraljevo družino, pravi: “Po mojem mnenju sta Kate in Meghan v dobrih odnosih in veliko časa preživita skupaj. Meghan se rada druži tudi z njenimi otroki. Menim, da so zgodbice o slabih odnosih med njima samo medijska ugibanja. Ne znam si drugače tega razložiti, saj ni nobenih znamenj, da se mladi ženski ne bi razumeli.”

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia