Sarah Ferguson: V dobrih odnosih z bivšim

Sarah Ferguson: V dobrih odnosih z bivšim (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2016

Minilo je že 20 let, odkar sta se ločila princ Andrew in vojvodinja Sarah Ferguson, bolj znana kot Fergie. Res pa je tudi, da sta vsa ta leta ostala v odličnih odnosih, ne le zaradi hčerk princes Eugenie in Beatrice.

Velika poroka princa Andrewa, sina kraljice Elizabete II., in vojvodinje Fergie se je začela leta 1986, ko sta se poročila v Westminstrski opatiji. V zakonu sta dobila dve hčerki in zdelo se je, da sta zelo srečen par. Kraljici pa se je njun zakon za kraljeve razmere vedno zdel kar malce preveč vihrav. Leta 1992 je prišla na dan afera, ki jo je zakrivila prav vojvodinja. Imela naj bi namreč razmerje z ameriškim finančnim svetovalcem Johnom Bryanom. V časopisih so se pojavile fotografije, na katerih John Sarah poljublja stopalo. Kmalu za tem sta princ in vojvodinja objavila, da bosta zaradi nesoglasij nekaj časa živela ločeno. Štiri leta pozneje sta se sporazumno ločila in kljub vsemu ostala dobra prijatelja. Tudi živela sta skupaj v njegovi rezidenci. Obema so nenehno pripisovali številna razmerja, a nobeno se ni obneslo. Veliko časa sta preživljala skupaj, zato so nemalokrat namigovali, da se zna zgoditi, da se bosta pobotala. Očitno ne bi bil nihče preveč presenečen, če bi se ponovno poročila ali pa vsaj ponovno postala par. "Sta krasna človeka in čudovita starša," je dejala neka njuna skupna prijateljica.

Kraljica brez milosti

Ko je prišla na dan afera o prešuštvu, je kraljica Elizabeta II. isti hip odrekla gostoljubje Sarah in jo iz Baltimora poslala nazaj v London. Čeprav se je vseskozi odlično razumela z Andrewem in je mama njenih vnukinj, ki nosita naziv princesa, pa v Balmoral ni smela več stopiti. Sarah in Andrew nista nikoli prekinila stikov, tudi takrat ne, ko je Sarah novinarju pod krinko prodajala dostop do nekdanjega moža. "Ločila sva se, ker sem želela delati. Z Andrewem sva se strinjala, da tega ne morem, dokler sem del kraljeve družine," je dejala Sarah in zavrnila namigovanja, da so bili za ločitev krivi skoki čez plot.

Obletnica

Zanimiv je datum 23. julij, ki sta ga princ Andrew in vojvodinja Sarah z mlajšo hčerko Eugenie preživela na konjskih dirkah. Na ta dan pred 30 leti sta se namreč poročila. In ta dan naj bi se odločila preživeti skupaj, da bi proslavila tisti velik dogodek izpred toliko let. V Ascot na dirke naj bi Andrew sam povabil Sarah, on pa je zastopal svojo mamo, kraljico Elizabeto II., ki se dirk ni mogla udeležiti, saj je trenutno na Škotskem. Prvič po mnogo letih je tako Sarah lahko ponovno dirke gledala iz kraljeve lože. Letos na začetku leta naj bi Sarah zaprosila za švicarsko državljanstvo, veliko časa namreč preživi v Verbierju, kjer sta z Andrewem kupila gorsko kočo za 13 milijonov evrov. Ko pa je v Londonu, naj bi še vedno živela v palači Windsor, kjer ima Andrew svoj del s 30 sobami. Očitno je, da vse več časa preživlja v svojem nekdanjem krogu kraljeve družine.

Priporočamo