Scarlett Johansson: Monogamija se ji ne zdi nekaj naravnega

Scarlett Johansson: Monogamija se ji ne zdi nekaj naravnega (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
26. 4. 2017

O Scarlett se zadnje čase veliko govori, a ne le zato, ker je na filmska platna prišel njen novi film, temveč tudi, ker je nedavno na presenečenje številnih vložila prošnjo za ločitev. A še preden se dotaknemo njenega ljubezenskega življenja, vam bomo na kratko razkrili igralkino življenjsko zgodbo.

Otroštvo igralke in pevke Scarlett Johansson, ki se je rodila v New Yorku 22. novembra 1984, očetu Kartnu in mami Melanie, je bilo skromno, a lepo. Igralka je namreč odraščala v veliki družini, saj ima poleg brata dvojčka, ki sliši na ime Hunter, še starejšo sestro Vanesso in brata Adriana ter polbrata Christiana.

A vseeno jo je bolj kot igra z njimi zanimalo igranje in filmi, kar je najverjetneje podedovala po mami, ki je bila velika filmoljubka. Zato je že zelo zgodaj začela igrati in tudi nastopati – prvič je na odru stala pri rosnih osmih letih v igri Sophistry ob boku igralcu Ethanu Hawku, leto pozneje pa pred kamerami v fantazijski komediji North. A to je bil šele začetek. Scarlett se je namreč odločila, da se igranju popolnoma posveti, zato se je vpisala na Profesionalno šolo za otroke, ki poleg osnovnega izobraževanja ponuja tudi izobraževanje na področju plesa, glasbe, igranja, športa, literature in mode. Seveda je šolo opravljala z veseljem in na njej leta 2002 tudi diplomirala, vmes pa je ves čas igrala.

Že kot mlado dekle je delovala zelo zrelo

Vloga, ki je Scarlett zagotovo obrnila življenje na glavo, je bila zagotovo vloga Grace Maclean v filmu Šepetati konjem (1998), v katerem je zaigral tudi Robert Redford. Ta je bil nad njo popolnoma navdušen in kar ni mogel verjeti, da je dekle kljub rosnim 13 letom tako zrelo. Tudi zaradi te svoje zrelosti je igralka lahko upodobila like, ki so bili starejši, kot je bila sama.

Pri 18 letih je tako zaigrala v filmu Zgubljeno s prevodom (2003), v katerem je upodobila ravnodušno in osamljeno mlado ženo ter za vlogo osvojila nominacijo za zlati globus, nagrado za najboljšo igralko na Beneškem filmskem festivalu ter nagrado BAFTA za najboljšo igralko v glavni vlogi.

Od tam je šla njena kariera le še strmo navzgor, igralka pa je do danes zaigrala že v več kot 30 filmih, med katerimi so bili najbolj odmevni Dekle z bisernim uhanom (2003), Varuškin dnevnik (2007), Vicky Cristina Barcelona (2008), Mu pač ni do tebe (2009) in številni drugi. Trenutno igra v filmu Duh v školjki (2017), v katerem upodablja majorko Miro Killian, hibrida med človekom in kiborgom, ki jo zaradi posebnih bojnih sposobnosti postavijo za vodjo enote Sekcije 9, ki se ukvarja z najnevarnejšimi zločinci. Kako se bo zgodba zapletla in odpletla, pa boste videli, če si boste ogledali film, ki se že vrti tudi na naših filmskih platnih.

V prostem času se rada posveča glasbi

Poleg igranja, ki za Scarlett ni le delo, ampak tudi užitek, se igralka zelo rada posveča tudi glasbi. Njena najljubša zvrst glasbe je džez, najljubši glasbeniki pa Miles Davis, Billie Holiday, Anita O'Day, Rosemary Clooney, Edith Piaf, Nina Simone in drugi.

Sicer pa Scarlett zelo rada prepeva tudi sama. Leta 2008 je izdala tudi svoj prvi album Anywhere I Lay My Head, na katerem je zapela deset pesmi, ki jih je napisal glasbenik in tekstopisec Tom Waits. Čeprav se je album prebil na kar nekaj uglednih glasbenih lestvic, večjega komercialnega uspeha ni dosegel. Vseeno to Scarlet ni vzelo poguma, da ne bi le leto zatem v sodelovanju z glasbenikom Petrom Yornom posnela še en album Break up, ki je bil zelo dobro sprejet v Franciji in okoliških državah. Sicer pa trenutno njeno glasbeno ustvarjanje bolj kot ne stoji, saj ima igralka preveč drugih obveznosti.

V ljubezni nima sreče

Scarlett ima v poslovnem življenju res veliko srečo, zasebno pa malo manj. Pred kratkim je namreč vložila prošnjo za ločitev od drugega moža, lastnika oglaševalske agencije Romaina Duriaca, s katerim imate dve leti staro hčerko Rose. Javno o tem, zakaj se razhajata, ne želita razpravljati, naj pa bi ugotovila, da nimata prav veliko skupnega. Vseeno pa sta odločena, da ostaneta prijatelja, tudi zato, ker nameravata svojo deklico vzgajati skupaj.

Scarlett je bila že pred leti poročena, in sicer z igralcem Ryanom Reynoldsom, s katerim sta bila skupaj štiri leta, od tega tri v zakonskem stanu, otrok pa nista imela. Je pa 32-letna igralka, najverjetneje razočarana nad svojim ljubezenskim življenjem, nedavno izjavila, da je prepričana, da monogamija ni nekaj naravnega, zakonsko življenje pa da vedno spremeni razmerje. Zdi se ji, da je ideja o zakonu nekaj zelo romantičnega, zakon sam pa zelo lepa stvar, vendar seveda zakonska zveza zahteva veliko dela. No, ja, pred igralko je še vse življenje in kdo ve, kaj vse jo še čaka na njeni življenjski poti.

Tina Ambrožič

Priporočamo