Scarlett Johansson: Najbolje plačana igralka na svetu

Scarlett je z vlogo Črne vdove v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Maščevalci zaslužila kar 20 milijonov dolarjev in postala najbolje plačana igralka vseh časov. 
 (foto: Cenex) Cenex
Vir: Lea
6. 3. 2013

Igralska zvezdnica dansko-beloruskih korenin se je znašla v eni od najbolj znanih filmskih scen in hudičevo dobro opravila svoje delo.

V filmu Hitchcock je namreč v sloviti sceni pod tušem odigrala Janet Leigh, glavno zvezdnico originalnega Hitchcockovega filma Psiho iz leta 1960. Scarlett Ingrid Johansson je filmski prvenec doživela leta 1994 v avanturistični komični drami Sever, romantična drama Šepetati konjem, v kateri je igrala leta 1998, pa ji je že prinesla pohvale, ugled in številna priznanja.

Izredno redko se dogaja, da je isti igralec za neko nagrado hkrati nominiran v dveh kategorijah, a Scarlett je uspelo prav to – leta 2003 je bila za zlati globus nominirana za vlogi v dramah Dekle z bisernim uhanom in Zgubljeno s prevodom. Lani pa je z vlogo Črne vdove v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Maščevalci zaslužila vrtoglavih 20 milijonov dolarjev in s tem postala najbolje plačana igralka vseh časov, dobila pa je tudi svojo zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

"Sem samostojna ženska, znam paziti sama nase, ljubezen in skrb pa vedno potrebujem," pravi Scarlett, ki se je leta 2011 po treh letih zakona ločila od igralca Ryana Reynoldsa. Trenutno je v zvezi s 30-letnim francoskim novinarjem Romainom Dauriacom.

Priporočamo