Se obeta še ena poroka na dvoru?

princ Harry  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
6. 3. 2014

Rdečelasi princ Harry je očitno povsem podlegel čarom ljubke Cresside Bonas in jo namerava kmalu zaprositi za roko ter jo seveda popeljati pred oltar. Pred kratkim sta se vrnila z romantičnih počitnic nekje na Sredozemlju ...

Mlada plavolasa aristokratinja je očitno povsem omrežila živahnega princa Harryja, ki je veljal za velikega ljubitelja zabav in lomilca ženskih src. Zadnjih 18 mesecev pa kot bi se v njem nekaj spremenilo, glavno mesto namreč zaseda Cressida in zdaj upravičeno vsi pričakujejo, kdaj bo Harry padel na kolena in jo zaprosil za roko. Seveda vse tudi zanima, kako bo to storil.

Dianin zaupnik spregovoril

Paul Burrell je bil deset let butler pokojne princese Diane, Harryjeve in Williamove mame. Tako je bil tudi zelo navzoč v življenju takrat mladih princev. Diana je Paula celo imenovala za njeno skalo, na katero se lahko nasloni. Zdaj pa je nekdanji butler dejal, da bo Harryjeva zaroka verjetno vse kaj drugega kot Williamova. Samo če pomislimo, da je William Kate podaril zaročni prstan, ki ga je nekoč princesi Diani podaril princ Charles.

"Deset dni po tistem, ko je umrla princesa Diana, sem fantoma rekel, naj vzameta nekaj njenega za spomin. William si je izbral Cartierjevo uro, ki jo je Diani podaril njen oče. William mi je dejal, da je bila Dianina najljubša. Prav Harry pa je bil tisti, ki si je izbral mamin zaročni prstan ..." Harry naj bi dejal, da nikoli ne bo pozabil občutka, ko je držal mamo za roko in ga je velik diamantni prstan vedno tiščal.

Spomin na mamo

Dolga leta je bilo tako. William je imel mamino Cartierjevo uro, Harry pa njen zaročni prstan. In ko je čez leta William zaprosil Kate za roko, je Harry naredil nekaj res veličastnega. Odrekel se je prstanu in ga dal Williamu, naj z njim zaprosi svojo izvoljenko. Paul pravi, da je to Harryjev način, s katerim je povedal, da je zanj Kate kot sestra. Princ pač tudi ve, da bo nekoč ta prstan na roki bodoče angleške kraljice. Kar je bilo nekoč namenjeno Diani.

Ni običajni princ

Harry ni običajni princ, je aristokrat, ki se raje poistoveti z običajnimi ljudmi, zato ne bi bilo nič čudnega, če bi Cressido zaprosil na nenavaden način, in ne z diamantnim prstanom, kakor bi kdo pričakoval od princa.

"Ko bo zaprosil Cressido, jo bo zagotovo prosil tudi, da gre v korak z njim v boj za boljši in bolj pravičen svet," pravi Paul Burrell. "Ne bo obseden s tem, da mora izvoljenki podariti nekaj Dianinega, ampak se bo zavedal, da bo spomin na mamo najbolj živel, če bo nadaljeval njeno dobrodelno delo ... Skupaj z izvoljenko, seveda."