Se še spomnite Janice Kostelić? Tako je videti danes in s tem se zdaj ukvarja!

19. 4. 2024
Deli
Se še spomnite Janice Kostelić? Tako je videti danes in s tem se zdaj ukvarja! (foto: Mediaspeed)
Mediaspeed

Legendarna hrvaška smučarka Janica Kostelić se danes bolj redko pojavlja v javnosti.

Janica Kostelić se je po koncu kariere umaknila iz smučarskega in javnega življenja ter danes raje živi bolj odmaknjeno življenje v krogu družine in bližnjih prijateljev. Včasih jo lahko opazimo na kakšni pomembnejši športni prireditvi, ena takih prireditev pa jo je pritegnila tudi nedavno. Sneg in snežne pustolovščine so že od nekdaj strast družine Kostelić in vsi si bodo za vedno zapomnili trenutke živčnosti in napetosti, ko se je po snežni strmini spustila Janica in so številni navijači po vsem svetu zanjo držali pesti.

Janica, ki je nekoč z veliko hitrostjo drvela po belih strminah, še vedno obožuje hitrost in nedavno je imela spet priložnost okusiti nekaj pravega športnega adrenalina, ko je sodelovala na WRC spektaklu v Zagrebu, kjer je uživala v reliju in se celo usedla v dirkalnik. Legendarna smučarka pa ni v diralniku sedela kar s komerkoli, temveč z legendo WRC Sebastienom Ogierjem, ki je sedemkrat prvak WRC.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WRC Croatia Rally (@croatiarally)

"Živijo, sem Janica Kostelić. Tukaj smo v boksu WRC pri West Gateu in danes se bomo vozili z vozniki WRC. Osebno se bom vozila z Orgierjem. O njem sem slišala same odlične stvari. Seveda poleg tega, da je sedemkratni svetovni prvak, vozi najbolj natančno, tako da ..." je pred vožnjo povedala navdušena Janica in pomahala v kamero ter se odpravila na reli vožnjo.

Najbolj uspešna hrvaška športnica vseh časov Janica Kostelić je bila po koncu svoje bogate smučarske kariere nekaj časa državna sekretarka osrednjega državnega urada za šport, kasneje pa se je s te funkcije umaknila. Ob njeni razrešitvi so takrat pojasnili, da so Kostelićevo razrešili dolžnosti po njeni osebni zahtevi. Kostelićeva je bila imenovana na čelo vladnega urada novembra 2016, s te funkcije pa se je umanila novembra 2019. Pred tem je bila Kostelićeva pomočnica ministra za znanost, izobraževanje in šport v kratkotrajni vladi nekdanjega hrvaškega premierja Tihomirja Oreškovića.

Kostelićeva se je odločila odstopiti z visokega položaja v hrvaški vladi le nekaj dni pred prvim rojstnim dnevom svojega sina Oskarja, je takrat poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Kostelićeva je po tistem, ko je postala mama, svoje zasebno življenje vodila daleč stran od oči javnosti. Najboljša hrvaška smučarka vseh časov, ki ima štiri zlate in dve srebrni kolajni z zimskih olimpijskih iger, se po koncu svoje bogate športne kariere ni veliko izpostavljala v javnosti in zdi se, da uživa v družinskem življenju daleč stran od radovednih oči javnosti, kot vse kaže pa se je medijskih luči zasitila v času svoje aktivne športne kariere, ko je imela številne intervjuje in televizijska gostovanja, ki jih kot vse kaže niti malo ne pogreša.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave