Selena Gomez: Mučili so jo depresija in panični napadi

Selena Gomez: Mučili so jo  depresija in panični napadi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
3. 4. 2017

Selena Gomez prvič krasi naslovno stran slovite modne revije Vogue, na kateri je videti sijajno. V zanimivem intervjuju, ki ga je dala ob tej priložnosti, je med drugim razkrila, da se je bojevala s psihičnimi težavami, zaradi katerih se je lani nekaj mesecev celo zdravila v kliniki.

Priljubljena ameriška igralka in pevka Selena Gomez je pred kratkim požela nov uspeh na svoji karierni poti. Lepotička, ki bo julija dopolnila 25 let, je namreč prvič pozirala za naslovnico ameriške verzije priljubljenega modnega mesečnika Vogue, za katerega je dala tudi zanimiv intervju.

Fotografskim objektivom se je nastavljala v kolek­ciji slovitega ameriškega modnega oblikovalca Michaela Korsa, njene oboževalce pa je verjetno najbolj zanimal tisti del intervjuja, v katerem je razkrila, zakaj je lani poleti odpovedala del svoje turneje Revival Tour in se prijavila na zdravljenje v kliniko. "Na turnejah sem vedno zelo osamljena. Moja samozavest je povsem izginila. Bila sem depresivna in tesnobna. Tik pred nastopom ali takoj po tem, ko sem odšla z odra, so se mi dogajali panični napadi. V osnovi sem se počutila, kot da nisem dovolj dobra ali sposobna," je pojasnila lepotička, ki boleha za lupusom. Nekdanjo srčno izbranko kanadskega glasbenika Justina Bieberja je med drugim skrbelo tudi to, da njeni nastopi in glasba ne bodo več navduševali njenih oboževalcev, ker so ti po njenem zdaj že odrasli: "Vse skupaj sem morala zastaviti drugače. Pravzaprav sem hotela reči, da je življenje zelo stresno in da si želim pobegniti. Toda nisem se ukvarjala s sabo, nisem poskušala dojeti svojih težav, zato sem imela občutek, da nikomur ne morem ničesar dati. Predpostavljala sem, da ljudje mislijo, da je vse skupaj izguba časa."

Selena, ki je doslej objavila dva studijska albuma, leta 2013 Stars Dance, dve leti pozneje pa Revival, je med drugim še povedala, da na Instagramu prav ničesar več ne objavlja sama. Svoj profil je namreč prepustila osebnemu asistentu, aplikacijo, ki jo je imela na mobilnem telefonu, je zbrisala, poleg tega pa sploh ne pozna več gesla. Včasih celo sanjari o tem, da bi se povsem umaknila z družabnih omrežij. "Ko sem ugotovila, da imam največ oboževalcev na Instagramu, sem se zelo ustrašila. Vse to me je namreč preprosto izčrpavalo, s tem sem hodila spat in s tem sem se zbujala. Bila sem odvisna od družabnih omrežij in imela sem občutek, da gledam stvari, ki jih ne želim gledati. Kot bi mi nekdo preusmerjal misli na nekaj, kar me sploh ne zanima. Ko sem pregledovala Instagram, sem se na koncu vedno počutila slabo, zato sem se umaknila od vsega," je pojasnila zvezdnica, ki se je avgusta lani odločila za zdravljenje v kliniki v Tennesseeju. Tam je morala zaposlenim najprej predati svoj mobilni telefon, nato pa se je v družbi šestih deklet vključila v program, ki je obsegal tako individualne kot skupinske terapije. "Ne morete si predstavljati, kako neverjetno je biti v družbi šestih deklet, ki jih niti slučajno ne zanima, kdo sem jaz, in ki se preprosto bojujejo za svoja življenja. To je bila ena najtežjih stvari, ki sem jih storila v življenju, hkrati pa tudi ena najboljših," je pojasnila Selena, ki je na zdravljenju preživela 90 dni.

 Tim Jeras