September: Pojoča Švedinja slovenskih korenin

Vir: Story
1. 8. 2009

Obiskovalci diskotek in poslušalci udarnih radijskih postaj poznate pevko September po uspešnicah, kot so September All Over Again, Looking For Love, Satellites, Can’t Get Over in Because I Love You, še topli singel Until I Die pa je med drugim obdelal tudi zvezdniški remikser Jason Nevins.

Eden največjih švedskih glasbenih izvoznih artiklov zadnjih let snema glasbo od svojega 12. leta, pri 17 letih pa se je prebila kot - rokerica. Lepotici, ki si je umetniško ime izbrala kar po svojem rojstnem mesecu, je v resnici ime Petra Marklund, čeprav je rojena in živi na Švedskem, pa ima slovenske korenine.

Pevski talent je bržkone podedovala predvsem po mami, ki je v 70. letih nastopila celo na Slovenski popevki, potem pa jo je ljubezen odnesla daleč na sever. Mama je bila rojena in je dolgo živela v Ljubljani.

Med študijem je spoznala očeta, ki je bil leta 1972 v Sloveniji na študentski izmenjavi. Nekaj let pozneje sta se poročila in se, ko je bilo mami 24 let, preselila v Stockholm, kjer živijo še danes. Mama se ukvarja z avtorskim pravom, kar ji pomaga pri karieri.

In še to: čeprav je Petrin oče astronom, naslov enega njenih največjih hitov z naslovom Satellites menda nima nič opraviti z njim.

In September bomo premierno videli v Ljubljani na popočitniškem žuru vseh žurov, 11. septembra pred Kolosejem v BTC Cityju.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story