Vse o Severinini filmski poroki stoletja

Vse o Severinini filmski poroki stoletja (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Danijel Galić, Grega Gulin, Sandra Vitaljić, Pixsell) Primož Predalič, Goran Antley, Danijel Galić, Grega Gulin, Sandra Vitaljić, Pixsell
Vir: Story
4. 12. 2015

Skrivni cerkveni poroki med hrvaško pevko Severino Vučković in 15 let mlajšim Igorjem Kojićem v Cerkvi blažene Device Marije Sveta Elizabeta v istrskem mestu Bale je zdaj sledila še civilna poroka v srbski prestolnici.

Mladoporočenca sta jo filmsko naslovila s kar 'moje srbsko venčanje' (moja srbska poroka, op. p.), saj je goste v nedeljo ob peti uri pred luksuznim beograjskim hotelom Crowne Plaza pozdravil velik filmski plakat, na katerem sta bila v glavnih vlogah nevesta Severina in ženin Igor. Ekstravagantna poroka je bila obarvana tematsko zato, ker sta zaljubljenca želela svojo romanco okronati s pravim filmskim spektaklom.

Nobenega dvoma ni, da bo poročno slavje Severine in Igorja še dolgo odzvanjalo v srbskih medijih, ki vsako minuto poročajo o podrobnostih nedeljskega dogajanja številka ena v Beogradu. Pred hotelom, ki je blizu Sava centra v Novem Beogradu, so mediji mrzlično fotografirali rdečo preprogo in beležili prihode gostov, med katerimi je bilo veliko znanih obrazov. Med rekordnim številom svatov, ki jih je bilo 612, so bili tudi zakonca Šaulić, Aca Lukas in Sonja Vuksanović, Lepa Brena z družino, Đani, Mitar Mirić, Sanja Đorđević, Dragana Džajić in Nada Topčagić.

V hotelu je goste pričakala brezhibno urejena dvorana, ki jo je posebej za to priložnost uredil tim profesionalcev, scenarij za slavnostni dogodek pa spisal celo režiser, čigar ime še ni pricurljalo v javnost, deloma tudi zato, ker je moralo osebje hotela med pripravami podpisati pogodbe o čuvanju zasebnosti para, na dan poroke pa so jim vzeli tudi telefone. Za nekatere goste je bilo še posebej dobro poskrbljeno, saj sta jim mladoporočenca zagotovila prenočišče v hotelu, kjer noč bivanja stane od 140 do 500 evrov. Bogat meni, za katerega sta se odločila Severina in Igor, pa naj bi stal 70 evrov na osebo, kar za 612 svatov znese skoraj vrtoglavih 43 tisoč evrov. Triinštiridesetletni Severini je bogato poročno obleko naredila priznana zagrebška modna oblikovalka Matija Vuica, ki je tudi sicer Severinina ljubljenka.

Koliko je nevesta odštela za glamurozno obleko, v kateri je želela delovati 'unikatno', lahko samo ugibamo, a za primerjavo imamo podatek, da je za preprosto, a elegantno obleko oblikovalke Vesne Sposa na prvi poroki v Balah odštela okoli pet tisoč evrov. Nevesta se je tudi tokrat držala tradicije, saj je njen izbranec ni smel videti v obleki, dokler se ni začel civilni obred. "Najina poroka bo kot iz pravljice. To bo prava predstava za naju in najine goste," je še pred srbsko poroko izjavila nevesta, ki je pred usodnim da ljubljenemu Igorju z eno nogo že petkrat stala pred matičarjem. Zaradi grenkih izkušenj iz preteklosti se je Seve še pred cerkveno poroko dobro zavarovala, saj naj bi po poročevanju hrvaških časopisov z izbrancem Igorjem Kojićem podpisala predporočno pogodbo, po kateri mladenič v primeru ločitve ne bi imel od pevke nobene premoženjske koristi. V tej naj bi bila tudi klavzula, da v zakonu njen mož ne more nikakor vplivati na njeno kariero. Predporočni pogodbi, ki sta jo menda overovila v Zagrebu, je sledila nova, ki sta jo podpisala še po poroki v Beogradu. Igor je zaradi cerkvenega obreda s Severino tudi zamenjal vero in prestopil iz pravoslavne v katoliško. Mladoporočenca naj bi se pogodila tudi, da bosta v prihodnje med bivanjem v Beogradu živela kar pri Igorjevih starših, pevcu Draganu Kojiću Kebi in njegovi soprogi Olji. Zaradi obveznosti in dinamičnega življenja, ki ga živita, bosta tako živela na relaciji Zagreb-Beograd.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Primož Predalič, Goran Antley, Danijel Galić, Grega Gulin, Sandra Vitaljić, Pixsell

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story48/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 48/2015

Story 48/2015, od 26. 11. 2015