Severina in Goran Karan: Predstavljata romantičen duet

Sverina in Goran Karan sta zapela v duetu.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
24. 2. 2016

Pred kratkim sta moči združila priljubljena pevka Severina in Goran Karan in javnosti predstavila novo pesem z naslovom Sta' je svit. Pesem je nosilna pesem muzikala, v katerem igra Goran.

Goran Karan je eden izmed najbolj cenjenih in največkrat nagrajenih hrvaških pop pevcev in v svoji bogati glasbeni zgodovini je posnel že številne duete. Priljubljen pa ni samo na Hrvaškem, ampak tudi na Češkem, kjer vse več nastopa. Do danes je izdal šest albumov ter z vsemi osvojil zlato, platinasto ali diamantno naklado. S svojimi pesmimi je prepotoval ves svet, od Avstralije, Nove Zelandije, Kanade, ZDA, Tahitija, Bahamov do Švice, Turčije, Poljske, Portugalske, Latvije ... V zadnjih letih je postal zelo uspešen kantavtor, poznan pa je tudi po dobrodelnosti. Zdaj je naredil drzen korak in se povezal s pevko Severino, s katero sta predstavila spot za pesem Sta' je svit.

"Severina je že nekaj časa ena izmed najbolj vročih pop pevk na območju bivše Jugoslavije. Z glasbo se je začela profesionalno ukvarjati leta 1990 in do danes osvojila številne nagrade. Je zelo cenjena glasbenica, zato mi je bilo v veliko čast sodelovati z njo," nam je zaupal Goran.

Severina nič ne zaostaja za Goranom, saj je tudi ona že objavila 11 studijskih albumov, ki so prav tako nagrajeni s številnimi platinastimi, zlatimi in srebrnimi nakladami.

Muzikal

Pesem, ki jo predstavljata Severina in Goran, je duet z naslovom Sta' je svit in je uvodna pesem muzikala Naša bila štorija. "Pesem bi lahko bila v kateremkoli Disneyjevem risanem filmu. Lepa, preprosta, čustvena pesem za vedno," nam je še povedala Severina. Video je bil posnet konec leta v okolici Splita in na njegovih ulicah, na katerih poteka ljubezenska zgodba Naše bile štorije. Izbor lokacije je bil zadetek v polno, saj sta oba glasbenika odrasla in mladost preživela v mestu pod Marjanom. "Za naju se je čas prevrtel nazaj in Split naju je spustil v svoje srce, da s pesmijo oživiva to ljubezensko zgodbo. Hvala, Split," je dejal Goran Karan, ki bo, poleg tega da je soavtor vseh pesmi v muzikalu, zaigral tudi glavno moško vlogo. "V muzikalu igram Duja, nogometaša Hajduka, ki je zaljubljen v lepo Ano, hčer direktorja Vinka. Zaradi starih zamer dveh družin je Dujeva in Anina ljubezen prepovedana, vendar vesta, da se je zanjo vredno boriti, ker kot pravi moto muzikala, vse, kar naredi ljubezen, ni greh. Sta' je svit je Anin in Dujev dialog v najtežjih trenutkih njunega odnosa," doda Goran.

Priporočamo