Severina je izgubila sodno bitko

Severina je izgubila sodno bitko (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
15. 3. 2018

Nekdanji partner hrvaške pevke Severine si je izboril deljeno skrbništvo nad njunim sinom Aleksandrom. Pevka seveda z razsodbo ni zadovoljna.

Sodišče je pravnomočno zaključilo postopek in odločilo, da bo mali Aleksander teden dni živel z mamo in teden dni z očetom. Severina s tako odločitvijo nikakor ni zadovoljna. Za javnost je zaključek sodnega boja komentiral Severinin menedžer in povedal, kakšen je bil razplet. Pri očetu Milanu Popoviću (45) bo deček tako prvi in tretji teden v mesecu, in sicer od nedelje od osmih zvečer do nedelje do osmih zvečer. Enako si bosta dečka s Severino 'delila' med zimskimi in poletnimi počitnicami.

Če pa eden od staršev z otrokom ne bo mogel biti neprekinjeno 48 ur, bo o tem moral obvestiti drugega starša in omogočiti, da je deček potem z njim. Severina je sicer rekla, da bi v tem primeru sina pustila pri dedku in babici, a je sodnica dejala, da ima prednost oče in da ga mora poklicati. Ko je Severina videla to odločitev, je znorela, a vpliva na to, da bi jo spremenili, ni imela.

Milan Popović pa je z razsodbo sodišča zelo zadovoljen. Sicer o podrobnostih ni smel govoriti, a pravi, da se je končalo tako, kot si je želel. Na Hrvaškem je to že druga zaporedna zmaga enakopravnega starševstva.

Za enega od hrvaških portalov je Popović dejal: "Moj sin Aleksander bo zdaj dobival enako pozornost tako od mene kot od svoje mame in s tem sem zelo zadovoljen." Nato je dodal, da v njihovem primeru pravnomočna razsodba pomeni zmago za enakopravno starševstvo. Otroku prvič daje pravico, da živi en teden pri mami in en teden pri očetu. Starševstvo je tako enakopravno v polnem pomenu besede. Tudi preživnine ni več, ker ima otrok deljeno skrbništvo, v katerem preživlja popolnoma enak čas z mamo in očetom. "Dva tedna je tako na počitnicah z mamo in dva tedna z očetom. Tu gre torej za načelo absolutne enakopravnosti v skladu z družinskim zakonikom in Evropsko konvencijo za zaščito ljudskih pravic, v kateri je posebej izpostavljeno, da ima otrok pravico do skupnega življenja z obema staršema. Če pa je otrok ločen od enega od staršev ali pa od obeh, ima pravico do stika z njima," je še povedal Popović.

Besedilo: Sandra Bratuša 

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story6/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 6/2018

Story 6/2018, od 01. 03. 2018