Severina: Moj največji strah v življenju je, da bi bila zapuščena

Priljubljena Severina 
in voditeljica Vesna 
Milek. (foto: Adrian Pregelj) Adrian Pregelj
Vir: Lady
4. 7. 2019

Nekateri jo vidijo kot Marilyn Monroe, drugi kot balkansko Madonno, saj je preigrala vse mogoče podobe in vloge: od seks simbola do zapeljivke, od Marije Magdalene do pretepene ženske in mučenice … Kakorkoli, je estradnica, ki je svojo popularnost izkoristila tudi za rušenje predsodkov in nacionalizmov.

Obožujejo jo mase, hkrati pa je bila muza mednarodno uspešnih umetnikov, kot so Goran Bregović, slikar Dimitrije Popović, skladatelj Matija Dedić in Tomaž Pandur.

Zdaj se vrača z novim albumom Halo in z enim od najdaljših televizijskih intervjujev v svoji karieri. Severina je že pred snemanjem povedala, da pričakuje, da bo to eden od najpomembnejših intervjujev v njeni karieri, saj pozna in ceni delo novinarke Vesne Milek, s katero sta se nekajkrat že srečali.

Kljub temu je pevka voditeljici v začetku intervjuja priznala, da ji je težko govoriti o sebi in da se tega še vedno uči. “S teboj želim prebiti led,” je Milekovi povedala takoj na začetku pogovora, v nadaljevanju pa je bila pripravljena spregovoriti tudi o manj bleščečih trenutkih svoje kariere in tudi o osebnih padcih.

vesna milek

Med drugim je voditeljici zaupala: “Moj največji strah v življenju je, da bi bila zapuščena.” Ta strah naj bi bil povezan z izkušnjo iz otroštva, ko je mama po porodu kar 5 mesecev ni mogla vzeti v naročje. Z voditeljico sta se sprehodili skozi najpomembnejše mejnike v njeni glasbeni karieri in Severina je prostodušno izpovedala: “Stopiti na oder je zame terapija.”

Spregovorila je tudi o sporu z Jadranko Kosor, o svojem idolu Bruceu Springsteenu in o o tem, zakaj se je krstila v reki Jordan. Ob koncu intervjuja je dodala, da zase ni nikoli trdila, da je svečenica in se voditeljici hudomušno zahvalila: “Zdaj sem se izpovedala vseh grehov, hvala za to možnost.”

Besedilo: Alesh Maatko

Priporočamo