Severina nadaljuje neusmiljen boj za sina

Severina nadaljuje neusmiljen boj za sina (foto: osebni arhiv, Primož Predalič) osebni arhiv, Primož Predalič
Vir: Lea
22. 10. 2017

Ko sta se Severina in Milan Popović spoznala, je sprva kazalo na zelo romantično ljubezensko zgodbo. Ljubezen na prvi pogled popularne pevke in nesramno bogatega poslovneža. Zaradi nje sta zavrgla prejšnje življenje, dobila otroka in ... se na koncu zelo neslavno razšla.

Hrvaška pevka Severina in srbski poslovnež z bakrom, zaradi česar ga kličejo tudi kralj bakra, sta res pisala zgodbo, ki je kazala na srečen konec.

Severina je zagotavljala, da je našla moškega svojega življenja. Zaradi Milana je celo zapustila tedanjega spremljevalca, s katerim sta že kupovala stanovanje na Reki. In njuna ljubezen je doživela največjo srečo, ko se jima je rodil sin Aleksander, ki ima danes pet let. A kmalu so se začele pojavljati novice o tem, da med njima ni vse tako, kot mora biti. Pevka in njen izvoljenec naj bi se prvič razšla že kmalu po rojstvu sina, a sta se pozneje pobotala in se dogovorila, da bosta poskušala rešiti zvezo. Takrat je Severina dejala, da sta si značajsko zelo različna, kar pa ne pomeni, da bi bila njuna ljubezen zaradi tega kakorkoli pod vprašajem.

A govorice o razhodu so se spet pojavile, ko se je Milan odpravil na dopust sam s takrat 17-mesečnim Aleksandrom. Takrat Severina tega ni komentirala, v medijih pa so takoj zapisali, da se je njuna triletna zveza nepreklicno končala. Vest je nato potrdil tudi Severinin menedžer, a je dodal, da sta se za ta korak odločila sporazumno. A očitno povsem sporazumno le ni bilo, saj se je že kmalu začela bitka za skrbništvo nad sinom. Pevka in Milan sta prekinila stike in se začela pogovarjati le še prek odvetnikov.

"Kar se mene tiče, je prišlo do nesporazuma in je Severino nekdo nagovoril, da zahteva popolno skrbništvo nad Aleksandrom. Sam v to ne bi nikoli privolil. Ker pa Severina ni želela odstopiti od zahteve, sem vse predal institucijam, ki nastopijo v takih primerih. Če bo želela na sodišče, bova šla pač na sodišče," je takrat novinarjem dejal Milan. "Prej sem jo klical, ji pošiljal sporočila in želel videti otroka. Iz njenih odgovorov pa je bilo jasno, da ji nekdo daje navodila ..." Severina naj bi zahtevala, da Milan otroka vidi le na njenem domu, da se mora napovedati 48 ur prej in da mora otrok prespati pri njej. "Do takrat je bilo povsem normalno, da je šel Aleksander z menoj v Beograd ..."

Danes ima mali Aleksander že pet let, a pravdanje na sodišču glede skrbništva še vedno traja. Severina (45 let) in Milan Popović (51 let) bi se morala pojaviti na sodišču v Zagrebu, a pevka ni prišla, prišla pa je njena odvetnica. Vmes je bilo eno sojenje odloženo, ker je bila sodnica bolna. In to prav tista, ki je sprva odločila, da Severina kar 200 dni ne sme videti sina. No, to odločitev so pozneje na višjem sodišču razveljavili. Srbski mogotec je zahteval, da sin živi z njim in da Severina plačuje preživnino v višini 500 evrov. Sina pa bi lahko videvala vsak drugi teden od srede do nedelje. Prav tako je Popović proti Severini vložil že tri obtožbe zaradi objavljanja slik na družabnih omrežjih in vse tri tožbe tudi izgubil. Med drugim naj bi tožil tudi Severininega soproga Igorja Kojića, ki tudi tu pa tam objavlja fotografije z malim Aleksandrom.

A to še ni vse, Milan očitno ni utrujen od tožarjenja in je proti Severini vložil še dve obtožbi, in sicer zaradi klevetanja na sodišču v Zagrebu. Pred kratkim se je na sodišču srečal tudi s pevkinim menedžerjem Tomico Petrovićem (48 let), proti kateremu je tudi vložil zasebno obtožbo zaradi klevet. Milan pravi, da bi privolil v rešitev spora po mirni poti, samo če se mu Severinin menedžer javno opraviči. Milan je proti Severini in ljudem, ki so blizu njej, skupaj vložil že 25 tožb, s pevko pa se vlači po sodiščih že od leta 2013.

V enem izmed intervjujev je kralj bakra pred kratkim dejal, da so očetje v podrejenem položaju, ko gredo stvari predaleč in končajo na sodišču. "Zame je bistvo samo to, da se dela v korist otroka. Otrok mora oba starša videvati enako. Zato je treba dati več pravic tistemu od staršev, ki je bil doslej prikrajšan. V mojem primeru sem to jaz," je recimo pojasnil. Prav tako pravi, da so strokovnjaki dali mnenje, da bi bilo za Aleksandra najbolje, da oba starša videva enako pogosto, a kaj, ko se pevka in njen bivši nista premaknila z mesta, s katerega sta spor tudi začela.

Srečo našla pri mlajšem

Severina, ki so jo hrvaški mediji označili za večno zaročenko, je končno dahnila usodni da. Sorodno dušo je našla v 15 let mlajšem srbskem nogometašu Igorju Kojiću, s katerim se je poročila lani novembra. Spomnimo, da je Igor sin znanega pevca Dragana Kojića Kebe, ki naj s svojo snaho sprva ne bi bil najbolj zadovoljen, zdaj pa se menda odlično razumejo. Če gre verjeti pisanjem medijev iz regije, naj bi zaljubljenca podpisala tudi poročno pogodbo. S tem je Severina zaščitila svoje premoženje.

Glede na pogodbo naj mladenič v primeru ločitve ne bi imel nobene premoženjske koristi. Poleg tega naj tudi v času zakona ne bi mogel na noben način vplivati na pevkino kariero. Predporočno pogodbo sta baje overovila v Zagrebu, eno pa naj bi podpisala pozneje v Beogradu. S tem je Igor pokazal, da mu je res veliko do Severine in njenega sina Aleksandra, s katerim se odlično razume. Zaradi nje naj bi tudi zamenjal vero in prestopil iz pravoslavne v katoliško, samo da bi se lahko s svojo izvoljenko poročil tudi cerkveno.

Priporočamo